Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση άφησε αφορολόγητο μόνο τον αέρα

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 21:32
UPD:21:55
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Ο Προϋπολογισμός δεν υπηρετεί τα δημόσια οικονομικά γιατί εφαρμόζει την αποτυχημένη συνταγή της υπερφορολόγησης, που δεν αποδίδει - και το αποδεικνύει η εντυπωσιακή τρύπα στα φορολογικά έσοδα» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

«Αφήσατε αφορολόγητο μόνο τον αέρα, και φαντάζομαι και αυτόν προσωρινά», τόνισε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2018.

«Έχετε δει σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη, να ανακάμπτει μια οικονομία με αύξηση φόρων;», διερωτήθηκε ο κ. Δένδιας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίρνει δέκα και γυρίζει πίσω ένα».

«Έχετε όλα αυτά τα χρόνια ένα αξίωμα: φόροι παντού. Μόνη σας επιτυχία είναι η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε αύξηση φόρων μεταξύ των 35 χωρών - μελών του ΟΟΣΑ και μάλιστα αυτό μέσα σε ύφεση. Εσείς που καλούσατε να μην πληρωθούν οι προηγούμενοι φόροι», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Τόνισε επίσης ότι «όπως ρητά έχει δεσμευτεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, θα περιορίσουμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, θα αξιοποιήσουμε πλήρως τα διαθέσιμα εργαλεία ώστε να εισρεύσουν κεφάλαια, να έρθουν επενδύσεις που θα μειώνουν την ανεργία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή