Seat: Ένα νέο και κομψό crossover

To Arona στην Ελλάδα με τιμή εκκίνησης 14.900 ευρώ
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 12:22
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

H είσοδος της Seat στα compact crossover γίνεται αποφασιστικά με το όμορφο Αrona, το οποίο, ακολουθώντας τα χνάρια του μεγαλύτερου SUV Ateca, καλύπτει το κενό από το συμβατικό Ibiza, στοχεύοντας σε ένα ευρύτερο κοινό που θέλει να ξεφεύγει από την πεπατημένη, ανακαλύπτοντας «νέες γαίες». Γι’ αυτό κι εμείς το οδηγήσαμε σε μέρη που δεν τα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, με φόντο τον επιβλητικό Όλυμπο. Στα Καταλώνια και τον Αρωνά, σημειολογικά, ώστε να συνδυάσουμε τον τόπο παραγωγής του, την Καταλονία και το ισπανικό χωριό Αρόνα, στην Τενερίφη, απ’ όπου πήρε το όνομά του.

Το «στοίχημα» του Λούκα ντε Μέο, του τρομερού παιδιού της αυτοκινητοβιομηχανίας, του χαμογελαστού, κομψού, Ιταλού, που έχει αλλάξει το ύφος του ισπανικού τέκνου του Ομίλου VW, μπορεί να κερδηθεί με το νέο αυτό μοντέλο. Με μια λογική τιμή βάσης, στα 14.900 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση των 1.000 κ.εκ. με 95 ίππους ή ακόμη πιο δυναμικά στα 16.500 ευρώ με 110 ίππους και πληρέστερη προίκα, το μικρό, ευρύχωρο και πρακτικό Arona οδηγείται πολύ ευχάριστα, είναι σβέλτο και σταθερό, με εξαιρετικό τιμόνι, σαφή επιλογέα ταχυτήτων και πολύ καλά ρυθμισμένη ανάρτηση. Στέκεται ψηλά από το έδαφος, εξασφαλίζοντας θαυμάσια ορατότητα, ενώ σε κάνει να νιώθεις μόνιμος εκδρομέας στον τόπο όπου οι μικρές στιγμές ελευθερίας από την πεζή καθημερινότητα γίνονται (ακόμη) πραγματικότητα.

Το νέο Seat Arona είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης που συναντάμε κυρίως σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go.

Από άποψης συνδεσιμότητας και άνεσης, μπορούμε να βρούμε όλα τα γνωστά και εκτιμητέα για την αξία τους συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, την υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudio. Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το SEAT DriveApp.

Όπως τα Leon, Ateca και Ibiza, έτσι και το Arona διατίθεται στις εκδόσεις Reference, Style, FR και Xcellence, με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή