Ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε την ισραηλινή πόλη Σντερότ

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 23:14
UPD:23:17
REUTERS/AMIR COHEN

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε την ισραηλινή πόλη Σντερότ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Πρόκειται για την τρίτη ρουκέτα που ερρίφθη εναντίον του Ισραήλ την Παρασκευή, στον απόηχο της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα - 25 τραυματίες

Αεροπορικές επιδρομές διεξήγαγε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, το βράδυ της Παρασκευής, ως αντίποινα για ρίψεις ρουκετών από Παλαιστινίους.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών έξι παιδιά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το υπ. Υγείας της Παλαιστίνης, δύο Παλαιστίνιοι άφησαν την τελευταία τους πνοή σε συγκρούσεις με τον Ισραηλινό στρατό, στον απόηχο της αναγνώρισης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών, στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ ανέφερε, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera , ότι οι Παλαιστίνιοι δεν προτίθενται να συνομιλήσουν με τις ΗΠΑ μέχρι ο κ. Τραμπ να αναιρέσει την απόφασή του για την Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Ερεκάτ σημείωσε επίσης ότι η παλαιστινιακή ηγεσία εξετάζει όλες τις επιλογές για τον τρόπο που θα απαντήσει στις ανακοινώσεις του κ. Τραμπ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή