Παπανδρέου: «Ο κ. Καραμανλής επέλεξε τα παιδιά για να δείξει την αδιαλλαξία του»

Συνάντηση Παπανδρέου με το προεδρείο της ΔΟΕ
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 17:12
UPD:17:20
A- A A+

Συνάντηση με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος είχε σήμερα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα της παιδείας και ειδικότερα των δασκάλων, κάνοντας λόγο για αντιφατική πολιτική η οποία –όπως είπε- κάθε άλλο παρά δημιουργεί συνθήκες αξιοπρέπειας στους εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν συνάντηση από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μόνον ο πρωθυπουργός δεν την έχει αποδεχθεί. Εξάλλου σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού περί λαϊκισμού κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ, παρατήρησε πως ο λαϊκισμός έχει σχέση με τη υλοποίηση των υποσχέσεων και επισήμανε ότι είναι η τρίτη χρονιά που η κυβέρνηση κινείται κάτω από το οριο των υποσχέσεών της αναφορικά με τις δαπάνες για την παιδεία.

Ο κ. Μπράτης τόνισε ότι είναι ζήτημα πολιτικής πού ξοδεύονται τα χρήματα, υπογραμμίζοντας πως οι δάσκαλοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις όσο χρειαστεί, βάζοντας πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του κλάδου.

Δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ δασκάλων Βασίλης Παληγιάννης, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση στο ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να προβληματιστούν γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση των Συντονιστών, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε πως ο κ. Καραμανλής επέλεξε τα παιδιά για να δείξει την αδιαλλαξία του, τονίζοντας ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και ότι η ευθύνη γι αυτό ανήκει στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ενώ προεκλογικά είχε επιλέξει τον κατήφορο του λαϊκισμού, μετεκλογικά παίρνει το δρόμο της αδιαλλαξίας και του αυταρχισμού.

«Ανοιχτά σχολεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «αλλά με ακέραιη την αξιοπρέπεια των δασκάλων, ώστε να φθάσουμε σε ένα διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων, διάλογο με κοινές αξίες, κοινούς στόχους και σχέσεις σεβασμού και εμπιστοσύνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή