«Εγώ είμαι ο Ότο Ρεχάγκελ και έτσι λειτουργώ»

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 15:41
A- A A+

Με μερίδα του αθλητικού Τύπου τα «έβαλε» ο προπονητής της Εθνικής, Ότο Ρεχάγκελ, για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος του ιδίου και της ομάδας τις τελευταίες ημέρες, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Νορβηγία.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Εθνικής με τους Σκανδιναβούς, ο κ. Ρεχάγκελ τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

«Εγώ είμαι ο Ότο Ρεχάγκελ και έτσι λειτουργώ. Ίσως να μην λειτουργώ όπως θέλετε, αλλά έτσι λειτουργώ». Και ο εκλεκτορας της Πρωταθλήτριας Ευρώπης υπογράμμισε: «Θέλετε να καλώ εγώ τους παίκτες στην Εθνική Ομάδα ή να τους καλείτε εσείς; Ήδη πριν από το παιχνίδι με τη Μολδαβία δημιουργήσατε αρνητικό κλίμα. Ο κόσμος διαβάζει στις εφημερίδες αυτά που γράφετε εσείς. Εγώ έχω την απόλυτη ευθύνη και καλώ τους παίκτες. Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούν μέσω των δημοσιογράφων να καλέσω κάποιους παίκτες στην εθνική ομάδα, αλλά εγώ προσπαθώ να έχω γνώση και να τους καλώ με αγωνιστικά κριτήρια».

Όσο για το θέμα του Καψή ο Όττο Ρεχάγκελ, σημείωσε πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο οφείλει πολλά στον κύριο Καψή». «Εσείς οι ίδιοι κρίνατε πως είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, ένας πολύ πειθαρχημένος παίκτης και προσέφερε πολλά στην επιτυχία της Πορτογαλίας. Τον πήρα τηλέφωνο, μίλησα μαζί του και μου είπε πως εδώ και μερικές ημέρες προπονείται κανονικά με την ομάδα και πως είναι πολύ καλά. Τον κάλεσα να τον δώ από κοντά για να δω σε τι αγωνιστική κατάσταση είναι, αλλά και από ψυχολογικής πλευράς να τον βοηθήσω σαν άνθρωπο. Εγώ αντιδρώ ανθρώπινα, άλλοι που δεν αντιδρούν έτσι είναι δικό τους πρόβλημα», πρόσθεσε με νόημα.

Για τον σαββατιάτικο αγώνα με τους Νορβηγούς ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε πως η ομάδα έχει προπονηθεί πολύ καλά και ότι ο αγώνας αποτελεί συνέχεια αυτού με τη Μολδαβία. «Θελουμε να εκμεταλλευτούμε τη νίκη στη Μολδαβία, κάνοντας μια κάθετη πάσα για το επόμενο παιχνίδι» τόνισε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της Εθνικής Θοδωρής Ζαγοράκης ανακοίνωσε επισήμως την αποχώρηση του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τους δύο αγώνες με Νορβηγία (7/10) και Βοσνία / Ερζεγοβίνη (11/10).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις