Ο πρώην «στρατηγός» του Τραμπ, Μπάνον, επιτίθεται σε στελέχη των Ρεπουμπλικανών

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 12:34
UPD:12:39
EPA/Aude Guerrucci / POOL
A- A A+

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, επιτέθηκε κατά ηγετικών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε θυελλώδη ομιλία του την Τρίτη, ενώ τάχθηκε υπέρ της αμφιλεγόμενης υποψηφιότητας του Ρόι Μουρ στην Αλαμπάμα για την Γερουσία, μεταδίδει το CNN.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου Τραμπ, μιλώντας στο Φέιρχοπ της Αλαμπάμα, άσκησε κριτική στον γερουσιαστή Τζεφ Φλέικ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και την δωρεά των 100 δολαρίων που έκανε στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Νταγκ Τζόουνς, αλλά και στον Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανούς, που δεν υπηρέτησε στο Βιετνάμ.

Ο κ. Φλέικ νωρίτερα έγραψε στο Twitter σχετικά με την δωρεά του στον κ. Τζόουνς: «Η πατρίδα πάνω από το κόμμα», εκφράζοντας παράλληλα την αμφιβολία του για την υποστήριξη του Ρ. Μουρ από τον πρόεδρο Τραμπ. Αντιδρώντας στην δωρεά του Φλέικ προς τον Τζόουνς, ο Στ. Μπάνον τον χαρακτήρισε «ντροπή» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Υπέγραψε μία επιταγή των 100 δολαρίων για τον Τζόουνς; Τι είπε; Βάζει την χώρα μπροστά από το κόμμα; Έλα τώρα, αν είναι να υπογράψεις μια επιταγή, υπόγραψε την. Σωστά; Μην δίνεις του ανθρώπου 100 δολάρια. Είναι αστείο», είπε ο Στ. Μπάνον.

Τόσο ο Τζ. Φλέικ, όσο κι ο Μ. Ρόμνεϊ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για την υποψηφιότητα του Ρ. Μουρ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 14χρονης, για σεξουαλική επίθεση κατά 16χρονης, αλλά και για την σύναψη σχέσεων με έφηβες, όταν ο ίδιος ήταν στην ηλικία των 30 ετών.

Ο 70χρονος σήμερα Μουρ έχει διχάσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με αρκετά μέλη του κόμματος που είναι μέλη του Κογκρέσου να είναι αντίθετα με την υποψηφιότητά του, υπό το πολιτικό βάρος του ζητήματος που έχει προκύψει. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε τη Δευτέρα το βράδυ την πλήρη υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Μουρ.

Ο κ. Ρόμνεϊ έγραψε την Δευτέρα: «Ο Ρόι Μουρ στην Γερουσία των ΗΠΑ θα είναι ένα στίγμα για τους Ρεπουμπλικάνους και για το έθνος. Η Λέι Κόρφμαν και τα άλλα θύματα είναι θαρραλέες ηρωίδες. Καμία ψήφος, καμία πλειοψηφία δεν αξίζει την απώλεια της τιμής και της ακεραιότητάς μας».

Το σχόλιο του Μ. Ρόμνεϊ υποστήριξε ο Φλέικ: «Ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει δίκιο. Μία νίκη του Ρόι Μουρ δεν είναι νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους και το έθνος».

Ο Μπάνον από την πλευρά του επιτέθηκε στον Ρόμνεϊ σχετικά με την ηθική και την ακεραιότητα, ασκώντας κριτική στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, που δεν υπηρέτησε στο Βιετνάμ. Ο Μπάνον υποστήριξε ότι ο Ρόμνεϊ κρύφθηκε πίσω από την θρησκεία των Μορμόνων. “Κι εσύ Μιτ για το θέμα της ηθικής και της ακεραιότητας, δεν υπηρέτησες. Μιτ έτσι έχει η κατάσταση: για τις αναβολές σπουδών, μπορούμε να το συζητήσουμε. Αλλά εσύ κρύφτηκες πίσω από την θρησκεία σου. Πήγες στην Γαλλία για να γίνεις ιεροκήρυκας, ενώ άλλοι έχαναν την ζωή τους στους ορυζώνες του Βιετνάμ», είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Μπάνον.

Οι εκλογές στην Αλαμπάμα θα διεξαχθούν στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα ο Τραμπ θα μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την αναφερόμενη πολιτεία, στην Πενσακόλα της Φλόριντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή