Γ. Βρούτσης: Ατολμία της κυβέρνησης να ψηφίσει αυτονόητες μεταρρυθμίσεις

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 19:03
UPD:19:06
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Η ατολμία της κυβέρνησης να ψηφίσει ακόμη και αυτονόητες μεταρρυθμίσεις, επιβεβαιώνεται από τα πήγαινε - έλα της τροπολογίας για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου», σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης.

Όπως τονίζει, η Ν.Δ. «όχι μόνο πιστεύει στην ανάγκη να συμμετέχει τουλάχιστον το 50% των εργαζομένων στην απόφαση για να προκηρυχθεί απεργία, αλλά η εν λόγω τροπολογία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πιστεύουν πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις και ποιοι εξυπηρετούν τα πιο αναχρονιστικά συντεχνιακά συμφέροντα».

Υπενθυμίζεται ότι αποσύρθηκε την Τρίτη από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, η τροπολογία θα κατατεθεί εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλά και προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου της στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή