Εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στην είσοδο του υπ. Εργασίας

Κλειστοί δρόμοι λόγω πορείας
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 12:38
UPD:13:37
NAFTEMPORIKI.GR

Μέλη του ΠΑΜΕ μάλιστα που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας έσπασαν το ρολό και μπήκαν στο κτήριο.

A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδός του, σπάζοντας τα ρολά που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή. Όταν έφτασε εκεί διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινή μπογιά «κάτω τα ξερά σας από την απεργία». Στη συνέχεια η πορεία συνεχίστηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου. 

NAFTEMPORIKI.GR

Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή και προβλέπει πως για την κήρυξη απεργίας απαιτείται να είναι σύμφωνο το 50% των οικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Κατόπιν αντιδράσεων η τροπολογία τελικά αποσύρθηκε, προκειμενου να γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις. 

NAFTEMPORIKI.GR

Το ΠΑΜΕ επιμένει ότι «η κυβέρνηση με ό,τι ταχυδακτυλουργικά κόλπα και αν κάνει δεν μπορεί να μας ξεγελάσει» και συμπληρώνει: «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία».

Για τον ίδιο λόγο συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, που θα κάνει και αυτή αργότερα πορεία προς τη Βουλή.  

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή