Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 07:00
A- A A+

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, με καταιγίδες στα βορειοδυτικά, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη Μακεδονία θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, κυρίως το απόγευμα. Το πρωΐ η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το πρωΐ η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική χώρα, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ, οι οποίες στις Δυτική Ελλάδα και πιθανώς στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχής στις δυτικότερες περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί μέτριοι, στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Τα φαινόμενα όμως πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή