Λεμονής: Το κίνητρο σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι υψηλό για όλους μας

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 19:15
UPD:19:24
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει αύριο το βράδυ (5/12, 21:45), απέναντι στη Γιουβέντους, τη φετινή παρουσία του στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αφού ό,τι κι αν γίνει στα παιχνίδια του 4ου ομίλου θα παραμείνει τέταρτος.

Στο σημείο αυτό εστίασε στο ξεκίνημα της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο τεχνικός του πρωταθλητή Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι λίγο περίεργη η θέση μας, αλλά πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά αρκετά πράγματα. Το ένα είναι το πρεστίζ της ομάδας, το άλλο είναι οι βαθμοί που χρειαζόμαστε ως χώρα για να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα στην UEFA. Στο μυαλό μας υπάρχει και το πρωτάθλημα, γιατί μέσω του πρωταθλήματος θα βγούμε στο Champions League»

«Είναι μία περίεργη κατάσταση, αλλά το κίνητρο σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι υψηλό για όλους μας. Δεν ανησυχώ ότι δεν θα έχουμε κάποιο κίνητρο. Θα μπούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε το αρχικό σχόλιό του ο Τάκης Λεμονής.
 
Στη συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός έκανε αναφορά στην αυριανή αντίπαλό του, εκθειάζοντας τα προτερήματά της: «Είδα το ματς με τη Νάπολι [...] Η Γιουβέντους έχει μία "βαριά" φανέλα που σε τέτοιου είδους ματς μετράει πολύ. Αυτή είναι η Γιουβέντους, μια ομάδα που μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη».
 
Το ποιον ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους θα απέκλειε από τον αυριανό αγώνα: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να διαλέξουμε έναν συγκεκριμένο παίκτη από τη Γιουβέντους. Είναι ένα πολύ καλό σύνολο ως ομάδα. Εμείς αυτό που περιμένουμε από την Γιουβέντους είναι ότι θα επιτεθεί, γιατί πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν νομίζω να αφήσει τα πράγματα στο τι θα γίνει στο άλλο ματς. Περιμένουμε από την Γιουβέντους ότι θα θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Στη δική μας αγωνιστική συμπεριφορά, δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα σε σχέση με τα παιχνίδια που δώσαμε στο Champions League».

Το αν επιλέξει ενδεκάδα με κλασικό σέντερ φορ: «Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό. Σε αυτό που στέκομαι είναι στη φιλοσοφία και στο στιλ παιχνιδιού που θα θέλουμε να κάνουμε».

Το αν θα κάνει rotation εναντίον της Γιουβέντους: «Θα πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά και κάποια άλλα πράγματα, όπως είναι το πρωτάθλημα. Μέσω του πρωταθλήματος θα ξαναπάμε στο Champions League. Σίγουρα το σκέφτομαι κάπως έτσι».

Την κατάσταση των Οφόε - Εμενίκε: «Ο Οτζίτζα είναι καλά και υπολογίζεται για το ματς. Ο Εμενίκε είναι λίγο δύσκολο. Έχει κάνει δυο-τρεις προπονήσεις με την ομάδα και έχει λείψει πολύ καιρό. Θα δούμε μετά τη σημερινή προπόνηση κάποια πράγματα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις