Euroleague: «Ξύπνησε» στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός

Με κορυφαίο τον Γκιστ και τους Παππά, Ρίβερς να «οργιάζουν» στο τελευταίο 10λεπτο οι «πράσινοι» επικράτησαν της Μάλαγα με 82-71
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 22:55
UPD:23:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟ
A- A A+

Την 5η σερί νίκη του στην Euroleague και 7η σε 10 αγώνες πέτυχε απόψε (1/12) ο Παναθηναϊκός στπο ΟΑΚΑ επί της Μάλαγα με 82-71.

Για 33 λεπτά οι «πράσινοι» ήταν... έξω από τα νερά τους και κινδύνευαν να γνωρίσουν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα στη διοργάνωση από την χειρότερη- έως τώρα - ομάδα του τουρνουά.

Ο Γκιστ έκανε τα πάντα μόνος του, ο Καλάθης άργησε να «ξυπνήσει» και ο Πασκουάλ έβλεπε την ομάδα του να έχει παρασυρθεί στο ρυθμό των φιλοξενούμενων. Το 57-58 στο 33΄  «νευρίασε» τους γηπεδούχους, που στα επόμενα 7 λεπτά τα έκαναν όλα τέλεια.

Παππάς και Καλάθης με καταιγισμό τριπόντων και την άμυνα να «τσακίζει» τους Ισπανούς, οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη μπροστά κοινό τους. Νίκη νούμερο 7 στην Euroleague σε 10 αγώνες, ενώ παράλληλα η ελληνική ομάδα διατήρησε το αήττητο που έχει στην έδρα της από την έναρξη της σεζόν.

Οι Ισπανοί που κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους, υπέστησαν την 4η διαδοχική ήττα (3-7), ενώ παραμένουν χωρίς «διπλό» στο ΟΑΚΑ από το 2006. 

Ο Νικ Καλάθης αποτέλεσε και πάλι τον ιθύνοντα νου σε άμυνα, επίθεση και δημιουργία, με τον ομογενή γκαρντ να τελειώνει την αναμέτρηση με νταμπλ νταμπλ (16π., 12ασ).  

Ωστόσο, κορυφαίος των «πρασίνων» ήταν ο Τζέιμς Γκιστ με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Αμερικανό να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» με «τρίποντο» σε «νεκρό χρόνο».

Το επιθετικό ξέσπασμα του Νίκου Παππά στην τελευταία περίοδο (σ.σ. 10π. σε αυτό το διάστημα) ήταν αυτό που απομάκρυνε το... άγχος από τους γηπεδούχους, ενώ ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση πρόσθεσε ο Κέι Σι Ρίβερς (15π.). 

Από τους Ισπανούς, ξεχώρισε ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 16 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις