ΗΠΑ: Κατηγορίες απαγγέλλονται κατά του Φλιν για την υπόθεση της Ρωσίας

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 16:23
UPD:17:00
REUTERS/Carlos Barria
A- A A+

Κατηγορίες κατά του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, για ψευδή αναφορά προς το FBI απαγγέλλει η αμερικανική ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας για την ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Ο κ. Φλιν, πρώην στρατηγός, είχε αναλάβει σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων αρχηγού του κράτους από τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αποκρύψει επαφές του, την περίοδο πριν την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Ο Ντ. Τραμπ είχε υπερασπιστεί πάντως τον Μ. Φλιν, ακόμη και μετά την παραίτησή του, χαρακτηρίζοντάς τον «καλό άνθρωπο».

Τις κατηγορίες απήγγειλε επισήμως ο ειδικός σύμβουλος (εισαγγελέας) τον οποίο έχει διορίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τον χειρισμό της υπόθεσης, Ρόμπερτ Μιούλερ.

O απόστρατος στρατηγός κατηγορείται ότι έκανε «σκόπιμα και εν γνώσει του» ορισμένες «ψευδείς, πλασματικές και δόλιες δηλώσεις» προς το FBI.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ ανακοίνωσε ότι ο Μ. Φλιν θα δηλώσει ένοχος για τη συγκεκριμένη κατηγορία, προφανώς για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τις αρχές.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή