Παπανδρέου: Αντί να δώσουν επίδομα στους δασκάλους, ευνοούν 200 μεγαλομέτοχους

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 18:54
A- A A+

Οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε για λαφυραγώγηση του κράτους και εξαπάτηση του λαού, εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής κατά τη διάρκεια ανάπτυξης επερώτησης του κόμματός του για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και εναντίον του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «όταν μιλάει ο κ. Καραμανλής για σεβασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εννοεί την εφαρμογή μεθόδων και αντιλήψεων που αποτελούν βαθιά παράδοση της παράταξής του: Παρεμβάσεις με κάθε αθέμιτο μέσο στις τοπικές εκλογές, με εκφοβισμούς, με καθυστερήσεις οικονομικών ελέγχων, που αφορούν "γαλάζιους" δημάρχους, με ανοχή παράνομων μεταδημοτεύσεων».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου επέκτεινε την κριτική του και σε άλλους τομείς, όπως η εισοδηματική και φορολογική πολιτική λέγοντας πως «αντί να δώσει η κυβέρνηση επίδομα στους δασκάλους χαρίζει στους μεγαλομέτοχους 200 επιχειρήσεων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χαρίζει σε 15.000 ανθρώπους που δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ συνολικά 100.000.000 ευρώ με τη φορολογική μεταρρύθμιση».

«Αξιοκρατία δεν υπάρχει. Αξία δεν υπάρχει. Δημόσιο συμφέρον δεν είναι η προτεραιότητά σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή