Ρωσία: Δεν θα διακόψουμε διπλωματικές σχέσεις με την Β. Κορέα όπως ζητούν οι ΗΠΑ

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 12:35
UPD:12:37
EPA/NATALIA KOLESNIKOVA / POOL

«Οι Αμερικανοί αγνοούν την απαίτηση αυτή, πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος», δήλωσε ο υπουργός στο περιθώριο επίσκεψής του στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

A- A A+

Η Ρωσία απέρριψε την έκκληση των ΗΠΑ να διακόψει τις εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα μετά την τελευταία εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου και κάλεσε σε διαπραγματεύσεις, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι θέλει να «προκαλέσει» την Πιονγιάνγκ.

«Η άποψή μας είναι αρνητική: έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η πίεση των κυρώσεων έχει εξαντληθεί και ότι όλες αυτές οι αποφάσεις που επέβαλαν κυρώσεις είχαν απαραιτήτως να κάνουν με την επανάληψη μιας πολιτικής διαδικασίας και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία.

«Οι Αμερικανοί αγνοούν την απαίτηση αυτή, πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος», δήλωσε ο υπουργός στο περιθώριο επίσκεψής του στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

«Οι πρόσφατες ενέργειες των ΗΠΑ μοιάζουν να γίνονται εσκεμμένα για να προκαλέσουν απότομες ενέργειες εκ μέρους της Πιονγιάνγκ», κατήγγειλε. «Φαίνεται πως όλα έγιναν για να εξασφαλιστεί ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βγει εκτός εαυτού».

Έπειτα από νέα εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου την Τετάρτη από τη Βόρεια Κορέα, οι ΗΠΑ κάλεσαν όλες τις χώρες, κυρίως την Κίνα, να διακόψουν τις διπλωματικές και τις εμπορικές σχέσεις τους με τη Βόρεια Κορέα.

Η Ουάσινγκτον απείλησε επίσης, δια της Αμερικανής πρεσβευτού στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, να «καταστρέψει πλήρως» το βορειοκορεατικό καθεστώς «σε περίπτωση πολέμου».

«Οι Αμερικανοί οφείλουν να εξηγήσουν σε καθέναν από εμάς τι επιδιώκουν να καταφέρουν: αν θέλουν να βρουν ένα πρόσχημα για να καταστρέψουν τη Βόρεια Κορέα, ας το πουν ρητά και ας επιβεβαιωθεί από την αμερικανική ανώτατη διοίκηση», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή