Πρώτο «διπλό» στο Champions League ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 23:44
UPD:23:52
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

 

Με γκολ του Πάουλο Ομπράντοβιτς, τρία δεύτερα πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 7-6 της Μπρέσια στην Ιταλία και πανηγύρισε το πρώτο του «διπλό» στο Champions League υδατοσφαίρισης.

Μετά τη νίκη αυτή οι πρωταθλητές Ελλάδας προπορεύονται πλέον στη βαθμολογία του Α΄ ομίλου με επτά βαθμούς και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για τη πρόκριση στο final-8 της Γένοβας.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κράτησε απαραβίαστη την εστία της στην πρώτη περίοδο και με δύο γκολ του Γιάννη Φουντούλη πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Οι Ιταλοί αντέδρασαν στο δεύτερο οκτάλεπτο και με 3 γκολ σε λιγότερο από 2,5 λεπτά προηγήθηκαν 3-2, για να ισοφαρίσει ο Μουρίκης σε 3-3, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίδο να εκμεταλλεύεται μόνο μία από τις τρεις αποβολές που κέρδισε και τον Νίκολας Πρεσούτι να σκοράρει στην κόντρα, δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, δίνοντας προβάδισμα 5-4 στους γηπεδούχους. 

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με γκολ του Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω, αλλά με τον ίδιο τρόπο, μετά την τρίτη ποινή και οριστική αποβολή του Δελακά, ο Ρίτσο έβαλε ξανά μπροστά τους Ιταλούς, 3΄26΄΄πριν το τέλος.

Τον επίλογο του αγώνα, όμως, έμελλε να γράψει το μεγάλο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Πάουλο Ομπράντοβιτς. Ο Κροάτης ισοφάρισε σε 6-6, 2΄46΄΄πριν το τέλος, ο ίδιος έκλεψε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση της Μπρέσια (παίζοντας άμυνα στον φουνταριστό) και στα τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αμέσως μετά την αποβολή που χρεώθηκε ο Μλάνταν Γιάνοβιτς, πήρε την ασίστ από τον Μανώλη Μυλωνάκη και πέτυχε το γκολ της νίκης.


 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις