Παπαρήγα: «Η ψήφος πρέπει να τρομοκρατήσει το δικομματισμό»

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 14:21
A- A A+

Για ανυπαρξία αντιπλυμμηρικών έργων έκανε λόγο η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Πειραιά η κ. Παπαρήγα παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τα καιρικά φαινόμενα. Σήμερα είναι στη Χαλκιδική, αύριο θα είναι στην Πελοπόννησο ή σε άλλες περιοχές. Βάζουμε όμως το ερώτημα: Τα άγρια, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν τις ίδιες συνέπειες όταν έχουν προηγηθεί εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα; Είναι φανερό, ότι και στη Χαλκιδική και αλλού, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει».

«Τόσα χρόνια τι έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η δημοτική και η νομαρχιακή; Βεβαίως τι έκαναν και οι κυβερνήσεις; Καταλαβαίνουμε ότι δεν λύνονται αυτά τα πράγματα σε 4 χρόνια. Κάποτε όμως ξεκινάνε! Αντί λοιπόν π.χ. ο κ. Αγραπίδης ή ο κ. Φασούλας να υπόσχονται ότι θα μας αλλάξουν τις γειτονιές και θα τις κάνουν ωραίες, εμείς λέμε να τους καταψηφίσουν στις κάλπες, αλλιώς "θα αλλάξουν τα φώτα" και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη εξάλλου στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως το ΚΚΕ «όχι μόνο στηρίζει τους αγώνες των δασκάλων, των εκπαιδευτικών γενικά, των μαθητών και των μαθητριών, των φοιτητών, των σπουδαστών, αλλά εμείς θεωρούμε ότι κάθε τόπος δουλειάς, κάθε γραφείο, κάθε εργοστάσιο, κάθε γειτονιά, πρέπει να γίνει εστία συζήτησης και κατατόπισης για την ουσία του εκπαιδευτικού προβλήματος. Εστία συμπαράταξης με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους σπουδαστές».

«Μην τους αφήσουμε μόνους. Είναι δικό μας πρόβλημα, της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Και παρά το ότι έχουμε μπροστά μας τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, μην ξεχάσουμε τη συμπαράσταση. Η ψήφος πρέπει να τρομοκρατήσει το δικομματισμό και να είναι τιμωρία στα θέματα της Παιδείας», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή