Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτό που αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 17:56
UPD:18:41
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Νέα επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. 

«Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε έστω και με προσποιητό ενθουσιασμό τον κ. Καμμένο» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε: «Αυτό που αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα- Καμμένου. Αυτό επιβεβαίωσε η δική σας παρουσία σήμερα εδώ».

Επίσης, τον κατηγόρησε ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που ο ίδιος και οι πρόεδρο των άλλων κοινοβουλευτικών ομάδας έθεσαν και επέμεινε στην ερώτηση γιατί σε μια διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες και στο πού είναι τα λεφτά, αν ήταν νόμιμη η σχετική συμφωνία, όπως ανέφερε.

Ειδικότερα, ανέφερε:

  • Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Το νόμο του 2011 τον ψηφίσαμε γιατί έχουμε τραυματιστεί και έχουμε πληρώσει σαν χώρα και για να τελειώνουμε με τους μεσάζοντες. Εσείς και ο υπουργός σας επιλέξατε να τους επαναφέρετε όχι από την πίσω πόρτα αλλά από την μπροστινή πόρτα. Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας για τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έλθει η αποστολή των Σαουδαράβων.
  • Γιατί επιτρέπεται στον πρωθυπουργό να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα και απαγορεύεται στους βουλευτές. Αυτό λέγεται συγκάλυψη, κουκούλωμα. Υποστήριξε δε ότι ο υπουργός Αμύνης είχε ζητήσει τη σύλληψη στρατιωτικού γιατί χάλασε μία δουλειά.
  • Τρίτο ερώτημα, πού είναι τα λεφτά αν η συμφωνία αυτή ήταν νόμιμη; Δείξτε μου τα χρήματα. Θα υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία; Γιατί αν υλοποιηθεί τότε θα περιμένουμε να δούμε τα χρήματα. Αν η συμφωνία χαλάσει τότε υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν 66 εκατομμύρια ευρώ.
  • Για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλώς ένας μεσάζων, ήταν ένας μεταφορέας; Γιατί δώσατε κ. Καμμένε εντολή με τον κ. Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;

Αφού χαρακτήρισε εξαιρετικά ύποπτο τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου, απευθυνόμενος ξανά στον Πρωθυπουργό είπε ότι «δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία, όχι μόνο γιατί η δικαισούνη θα ερευνήσει την υπόθεση, αλλά και διότι υπάρχουν και εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα εξαντληθούν πλήρως».

Ειδικότερα, πρότεινε στον κ. Καμμένο αύριο, που όπως είπε, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών, να ζητήσει να προσέλθουν, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών ή ο κ. Παπαδάκης ή ακόμη και ο κ. Σφακιανάκης. «Μήπως είναι καλή ιδέα να ζητήσουμε και από τον κ. Ρουμπάτη, τον διοικητή της ΕΥΠ, να έλθει να μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην επίθεση, που όπως σημείωσε, εξαπέλυσε εναντίον του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο εκπρόσωπός σας προχώρησε σε μία ανακοίνωση με την οποία με χαρακτήρισε "θρασύδειλο". Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασύς γιατί έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο και δειλός γιατί δεν αναλαμβάνετε τις προσωπικές σας ευθύνες σε αυτήν την υπόθεση».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του κ. Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «εδωπέρα θα είμαστε να συζητήσουμε για όλα, για τη φοροδιαφυγή, να συζητήσουμε για τη Siemens, αλλά να συζητήσουμε και για τα Paradise Papers, για τις σχέσεις Παππά - Αρτεμίου -του βασιλιά των offshore- για την offshore της Αυγής. Σήμερα όμως θα απολογηθείτε εσείς για ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε σαν σκάνδαλο Καμμένου και στην πορεία έγινε σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή