Σχ/ν για τη βελτίωση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση

Εκκληση Παυλόπουλου για συμμετοχή στις εκλογές της Τ.Α.
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 15:04
UPD:15:11
A- A A+

Έκκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές απηύθυνε σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος για τις εκλογές. Ο υπουργός είπε πως δεν φοβάται την αποχή, αλλά –όπως ειπε- είναι χρέος του να κάνω αυτή την έκκληση. «Είναι χρέος του υπουργείου και της κυβέρνησης να υπενθυμίζουν, προς κάθε κατεύθυνση, τη συμμετοχή, η οποία αφορά την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο σχέδιο νόμου για τη βελτίωση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση (τροποποίηση του ν.3386/05 για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα), το οποιο συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Όπως είπε ο υπουργός, ύστερα από τα διατάγματα που εκδόθηκαν για την οικογενειακή επανένωση και το καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων, με το νέο σχ/ν θα υπάρξουν διατάξεις που θα διευκολύνουν τη νομιμοποίηση και όσων μεταναστών ζουν ακόμα παράνομα στην Ελλάδα.

«Πάντοτε με χρονικό ορίζοντα την 31/12/2004», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, «φέρνουμε διατάξεις με τις οποίες επιτρέπουμε να αποδειχθεί ότι κάποιος ζούσε στην Ελλάδα μέχρι τις 31/12/2004». Κυρίως, πρόσθεσε, αυτό θα αποδεικνύεται και με άλλα δημόσια έγγραφα, όπως, παραδείγματος χάριν, η εγγραφή παιδιών στο σχολείο, το αν γεννήθηκε ένα παιδί στην Ελλάδα, κ.ο.κ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή