Στίβος: Αθλητές της χρονιάς Μπαρσίμ και Τιάμ

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 23:07
UPD:23:10
REUTERS/ERIC GAILLARD
A- A A+

Η πρωταθλήτρια των Συνθέτων Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στο Γκαλά της IAAF, που έλαβε χώρα απόψε στο Μονακό.

Στην τελική τριάδα των υποψηφίων βρισκόταν και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης και νικήτρια της Diamond League, Κατερίνα Στεφανίδη, μαζί με τη δρομέα (10 χλμ) από την Αιθιοπία, Αλμάζ Αγιάνα.

Στους Άνδρες, αντίστοιχα, κορυφαίος αναδείχθηκε ο Μουτάζ Μπαρσίμ (Κατάρ, ύψος), ενώ υποψήφιοι ήταν ακόμη οι Μο Φάρα (10.000 μέτρα, Βρετανία) και Γουέιντ φαν Νίκερκ (400 μέτρα, Ν. Αφρική).
 
Ο Φαρά δεν κατάφερε να αποσπάσει την προτίμηση όσων ψήφισαν, αν και ήταν το φαβορί για το βραβείο όπως και η Στεφανίδη, στην τελευταία του χρονιά στα κουλουάρ του στίβου, αφού έχει ανακοινώσει ότι θα επικεντρώσει στο εξής την προσοχή του στο Μαραθώνιο.
 
Κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια αναδείχθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) και στους Άνδρες ο αθλητής των 400μ με εμπόδια, Κάρστεν Γουάρχολμ (Νορβηγία).

Καλύτερη προπονήτρια αναδείχθηκε η Άννα «Ανς» Μποτά, που έχει υπό την τεχνική καθοδήγησή της τον Γουέιντ φαν Νίκερκ, «χρυσό» Ολυμπιονίκη και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις