ΚΚΕ: Οι ανακοινώσεις για το Δ'ΚΠΣ εμπαιγμός για τους εργαζόμενους της περιφέρειας

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 14:57
UPD:15:18
A- A A+

Ο ισχυρισμός του Πρωθυπουργού ότι το μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών πόρων θα διατεθεί στην περιφέρεια, αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιφέρειας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Καραμανλή για τη διάθεση του Δ'ΚΠΣ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης αποτελούν μια επανάληψη προηγούμενων εξαγγελιών της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο ισχυρισμός του ότι ο κύριος όγκος των χρηματοδοτήσεων θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια, αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιφέρειας. Καλλιεργεί αβάσιμες προσδοκίες».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ο πρωθυπουργός, οφείλει να απολογηθεί στους εργαζόμενους του Νομού της Θεσσαλονίκης και συνολικότερα, γιατί για παράδειγμα και στις τρεις ομιλίες-εξαγγελίες που έκανε στη ΔΕΘ για τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και ο προκάτοχός του, δεν ανέφερε απολύτως τίποτα: για την αντιπλημμυρική προστασία, την δασοπροστασία, την αντισεισμική θωράκιση κ.α.»

«Την ίδια ένοχη σιωπή, για αυτά τα έργα που δεν ενδιαφέρουν το κεφάλαιο, κρατούν και οι υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Τα λαϊκά στρώματα πρέπει την ερχόμενη Κυριακή να τους δώσουν την κατάλληλη απάντηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή