Αποσυμφόρηση από μετανάστες ζήτησαν οι κάτοικοι της Λέσβου

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 14:07
UPD:14:08
REUTERS/GIORGOS MOUTAFIS
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα κάτοικοι της Λέσβου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου, που ζητά να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., η οποία μετατρέπει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου «σε νησιά φυλακές». 

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση αναλογική κατανομή της φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο με βάση τον πληθυσμό των νησιών και την διατήρηση τόσων αιτούντων άσυλο όσων μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης από τις υπάρχουσες δομές. Επίσης, ως άμεσο μέτρο έκτακτης ανάγκης, την άρση του γεωγραφικού αποκλεισμού και την ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας. Την μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού στην ηπειρωτική Ελλάδα και την άμεση βελτίωση των συνθηκών στο Κ.Υ.Τ Μόριας τόσο για τους διαμένοντες όσο και για τους εργαζόμενους στο κέντρο ώστε να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές», τόνισε σε σχετική του ανακοίνωση. 

Χθες, με τα ίδια αιτήματα κηρύχθηκε και γενική απεργία και σύμφωνα με το lesvosnews.net «ως και τα περίπτερα έμειναν κλειστά, ενώ υπολειτούργησαν σοβαρά οι δημόσιες υπηρεσίες και οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή