Λογισμικό θα παρακολουθεί τα αρνητικά άρθρα για τις ΗΠΑ

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 20:41
A- A A+

Κοινοπραξία μεγάλων πανεπιστημίων, με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αναπτύσσει λογισμικό που θα επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να παρακολουθεί τις αρνητικές γνώμες για τη χώρα ή τους ηγέτες της, οι οποίες θα δημοσιεύονται σε εφημερίδες ή άλλες εκδόσεις του εξωτερικού.

Μια τέτοια «ανάλυση αισθημάτων» σκοπεί στην αναγνώριση πιθανών απειλών απέναντι στο αμερικανικό έθνος, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ερευνητές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Κορνέλ, το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, και το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, σκοπεύουν να δοκιμάσουν το σύστημα «σαρώνοντας» εκατοντάδες άρθρα που δημοσιεύτηκαν το 2001 και το 2002 και που αφορούσαν θέματα όπως τη χρήση «άξονας του κακού» από τον Πρόεδρο Μπους, το χειρισμό των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, τη συζήτηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Προέδρου Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δωρεά 2,4 εκατ. δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή: Benton’s Communications/ΝΥΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς