Προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 21:24
A- A A+

«Ειδικότητα της Ελλάδας είναι τα αεροπορικά, και όχι τα σιδηροδρομικά ατυχήματα και θα τους συμβούλευα να ασχοληθούν με αυτά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν, ερωτηθείς για δήλωση του έλληνα ομολόγου του Γιώργου Κουμουτσάκου ότι «αν η Τουρκία ακολουθήσει τις γραμμές, δεν θα εκτροχιαστεί».

Ο τούρκος εκπρόσωπος απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ε.Ε. Τουρκίας και είπε πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση της Τουρκίας. Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Ολι Ρεν και οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. έχουν ευθύνες. Πρόκειται για υπόθεση που δεν μπορεί να προχωρήσει με μονομερείς ευθύνες. Υπάρχουν ευθύνες που έχει αναλάβει και η Ε.Ε. Η ουσία είναι η άρση του αποκλεισμού της ΤΔΒΚ. Η ίδια η Ε.Ε είναι που έκανε την αρχή, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Δεν τίθεται θέμα να πάρουμε κάποια στάση ή να απαντήσουμε στις προσδοκίες τους, προτού τηρηθούν οι υποσχέσεις αυτές».

Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι «τέτοιου ύφους και περιεχομένου απαντήσεις και υποδείξεις, είτε προς αξιωματούχους της Ε.Ε. είτε προς διάφορα κράτη-μέλη της, δεν μεταβάλλουν την πραγματικότητα.

Δηλαδή ότι κάθε υποψήφιο κράτος προκειμένου να έχει μία ομαλή εξέλιξη στην ενταξιακή του πορεία πρέπει να ανταποκριθεί στους όρους και τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την Ε.Ε.».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή