Μπάσκετ: Πέρασε και από τη Ρόδο ο Ολυμπιακός

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 17:43
UPD:17:48
INTIME SPORTS/ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ ΧΑΡΗΣ
A- A A+

«Επαγγελματική» νίκη επί του Κολοσσού σημείωσε ο Ολυμπιακός στη Ρόδο, αφού χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα επικράτησε με 72-54 των γηπεδούχων, στην αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής.

Με το μυαλό στην προσεχή αναμέτρηση της Ευρωλίγκας με την Αρμάνι, στο Μιλάνο (23/11), οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου «πάτησαν γκάζι» στην τελευταία περίοδο για να απαλλαγούν από τον Κολοσσό, που είχε μειώσει ως και τους τρεις πόντους (45-48) περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ανέλαβαν δράση οι Πρίντεζης και Μάντζαρης, που τους πόντους τους βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν στο 55-48, πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στους Τόμπσον και Στρέλνιεκς.

Με καλάθι του Αμερικανού φόργουορντ έγινε το 57-47, αλλά οι Γκρίφιν και Σταμάτης απάντησαν άμεσα και ξανάκλεισαν τη διαφορά (52-57). Το τάιμ άουτ και οι φωνές του προπονητή έπιασαν όμως τόπο, ο Ολυμπιακός «σοβάρεψε» και με προσωπικούς πόντους των δύο προαναφερόμενων παικτών η διαφορά πήγε στο +13 (54-67), στο 35ο λεπτό.

Ο κουρασμένος Κολοσσός, που είχε ήδη κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στο παιχνίδι, δεν κατόρθωσε να επιστρέψει για άλλη μια φορά κι έτσι η πειραϊκή ομάδα έφτασε με άνεση ως τη λήξη, αφού οι αντίπαλοί τους έμειναν χωρίς πόντο για το υπόλοιπο της συνάντησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις