Super League: «Μίλησε» στο φινάλε ο Λιβάγια

Στο 95΄ ο Κροάτης «υπέγραψε» το 1-1 στο ντέρμπι, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 21:37
UPD:21:39
A- A A+

Ο Μάρκο Λιβάγια είπε την τελευταία λέξη στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Με το γκολ του Κροάτη η ΑΕΚ απέσπασε 1-1 από τον Παναθηναϊκό, που έφτασε στην «πηγή αλλά δεν ήπιε νερό». 

Το τέρμα του Λιβάγια φέρνει, έστω και προσωρινά, την Ένωση στην κορυφή της Super League, επτά βαθμούς περισσότερους από τους «πράσινους» (21 έναντι 14) που κρατούσαν το «τρίποντο» για 94 λεπτά, αλλά μία στιγμιαία αδράνεια της άμυνάς τους έδωσε την ευκαιρία στον σέντερ φορ της ΑΕΚ να σκοράρει.

Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο ματς ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός.  Η ομάδα του Ουζουνίδη δεν είχε καμία σχέση με αυτή που είχε συνηθίσει τον κόσμο της στα εντός έδρας ματς, αλλά παρ΄ όλα αυτά κρατούσε την πολύτιμη νίκη. Οι «πράσινοι» στάθηκαν άτυχοι στην εξέλιξη του ματς, καθώς είδαν τον κορυφαίο τους αμυντικό στο πρώτο μέρος (Μολέντο) να περνάει εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Χίλιεμαρκ στην επανάληψη.

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών (Μάνταλος, Γιόχανσον και Αραούχο) είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες και μέχρι το τέλος προσπάθησε για το βαθμό και τελικά δικαιώθηκε. 

Από πλευράς ποιότητας το ντέρμπι ήταν λίαν επιεικώς... τραγικό. Υπήρχε πάθος και δύναμη από τους παίκτες και των δύο ομάδων, αλλά οι φάσεις μπροστά από τις εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Παναθηναϊκός, που από το ξεκίνημα έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις, ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς με την κεφαλιά του Μολέδο από το φάουλ του Χίλιεμαρκ (10΄). Τα πολλά λάθη των «πρασίνων» στη συνέχεια, η αδυναμία των παικτών της μεσαίας γραμμής να κρατήσουν τη μπάλα δεν εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, που μετά το 20΄ ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τους γηπεδούχους χωρίς, όμως, κάποιο αποτέλεσμα.

Η κορυφαία στιγμή των «κιτρινόμαυρων» στο διάστημα αυτό σημειώθηκε στο 26΄ με τον Γαλανόπουλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει από το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, μετά το γύρισμα του Γκάλο.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην επανάληψη, αν και στα πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βγουν λίγο πιο ψηλά για να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους στην πρώτη πάσα. Γρήγορα, όμως, η Ένωση ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα και στο 63΄ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Λιβάγια για το 1-1.

Ο Κροάτης εντελώς αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή, μετά την προσωρινή επέμβαση του Βλαχοδήμου στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου, κατάφερε να αστοχήσει απελπιστικά. Δεν το έβαλε κάτω η ομάδα του Χιμένεθ, που ανέβασε την απόδοσή της με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, αλλά ήταν κακή στην τελική προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι εύκολα ή, δύσκολα απομάκρυναν όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούσαν οι παίκτες του Χιμένεθ. Σε μία αντεπίθεση των «πρασίνων» στο 81΄ ο Μολίνς βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο. 

Τελικά κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε άλλη μία εντός έδρας νίκη, στο 95΄, από μία στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, ο Λιβάγια πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή κι εκτέλεσε αμέσως για το 1-1 (η μπάλα βρήκε στον Χουλτ κι άλλαξε πορεία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις