Ενδοκυβερνητική κόντρα για τη Φώφη

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 15:24
A- A A+

Ενδοκυβερνητική κόντρα προκάλεσε η συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά με την υποψήφια υπερνομάρχη του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/11/1250811.htm .

«Η παραταξιακή μου αξιοπρέπεια με εμποδίζει να μιλήσω λίγες ώρες πριν από τις εκλογές. Είναι ώρα μάχης και αγώνα», είπε ο υπουργός Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης αναφορικά με την έγκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ κονδυλίων 1.200.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στις Νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά. Αλλά και ο υποψήφιος της ΝΔ για την Υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά Αργύρης Ντινόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 διερωτήθηκε: «Η κ. Γεννηματά δηλαδή ελπίζει τόσο πολύ στην βοήθεια των υπουργών της ΝΔ για να βγει;».

Ο κ. Σουφλιάς απάντησε με ανακοίνωση. «Η προστασία της προσωπικής μου αξιοπρέπειας μου επιβάλλει να απαντήσω σ' αυτά που είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Θα περιοριστώ σε λίγα:

1. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει πολλές κοινές αρμοδιότητες με την Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς και γι' αυτό ήταν λογικό, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι των διαφόρων κομμάτων να ζητήσουν συνάντηση μαζί μου. Δεν ζήτησε μόνο ο υποψήφιος του ΚΚΕ.

2. Η πολιτική μου συνείδηση στην οποία υπάγεται και η παραταξιακή, μου επέβαλε να σεβαστώ το αξίωμά μου και, χωρίς διακρίσεις, να τους συναντήσω όλους. Είμαστε, στον 21ο αιώνα, μία ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα.

Τους συνάντησα, λοιπόν, όλους από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου δηλαδή μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες διότι τότε μου επέτρεπε το πρόγραμμά μου. Μάλιστα στις 10 Οκτωβρίου συνάντησα τους υποψηφίους δύο κομμάτων.

3. Φαίνεται ότι οι "παραταξιακές συνειδήσεις" μας δεν έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Και πέραν αυτού, ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι την ιδιαιτερότητα της παραταξιακής συνείδησης που επιτρέπει τέτοιες επιθέσεις για τέτοια θέματα εναντίον συναδέλφων, επικαλούμενη μάλιστα την ευαισθησία των εκλογών.

4. Τέλος η πολιτική μου διαδρομή και η παραταξιακή συμπεριφορά και προσφορά μου θεωρώ ότι δεν δίνουν δικαίωμα για τέτοιου είδους άδικη και άστοχη επίθεση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή