Προκαλεί η Αγκυρα - Το Νοέμβριο ο Γκιούλ στην Αθήνα

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 15:32
UPD:17:17
A- A A+

«Ειδικότητα της Ελλάδας είναι τα αεροπορικά, και όχι τα σιδηροδρομικά ατυχήματα και θα τους συμβούλευα να ασχοληθούν με αυτά», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν, ερωτηθείς για δήλωση του έλληνα ομολόγου του Γιώργου Κουμουτσάκου ότι «αν η Τουρκία ακολουθήσει τις γραμμές, δεν θα εκτροχιαστεί».

Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι «τέτοιου ύφους και περιεχομένου απαντήσεις και υποδείξεις, είτε προς αξιωματούχους της Ε.Ε. είτε προς διάφορα κράτη-μέλη της, δεν μεταβάλλουν την πραγματικότητα.

Δηλαδή ότι κάθε υποψήφιο κράτος προκειμένου να έχει μία ομαλή εξέλιξη στην ενταξιακή του πορεία πρέπει να ανταποκριθεί στους όρους και τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την Ε.Ε.».

Ο κ. Κουμουτσάκος θέλησε σήμερα να βάλει τέρμα στο θέμα, υποβαθμίζοντάς το. «Ο κ. Τάν είναι ένας ευπρεπής άνθρωπος και γι' αυτό το λόγο προκάλεσε και ιδιαίτερη εντύπωση η τοποθέτησή του».

Εν τω μεταξύ, οι συνεννοήσεις για τον προγραμματισμό της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Αθήνα συνεχίζονται, με πιθανότερο χρόνο για την πραγματοποίησή της το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο που ανακοίνωσε ότι στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα συναντηθεί, την ίδια ημέρα, με την Υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη θα συναντηθεί απόψε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργο Λιλλήκα, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., ενόψει και της έκθεσης προόδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις 19 Οκτωβρίου, η Υπουργός των Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση Ολι Ρέν,καθώς και με τον κύριο διαπραγματευτή της Τουρκίας με την Ε.Ε. Αλί Μπαμπατζάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή