Ικανοποίηση της οικογένειας Τσαλικίδη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 15:26
UPD:15:31
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία «καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών του θανάτου», εξέφρασε η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό το 2015.  

 Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια επισημαίνει ότι «οι πλημμέλειες τούτες ήταν που, όπως έκρινε ομόφωνα το κορυφαίο ευρωπαϊκό δικαιοδοτικό όργανο, οδήγησαν στην καταδίκη της Ελλάδος για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή. Τούτο ιδρύει, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,  υποχρέωση του κάθε κράτους στο να διαθέτει και στο να ενεργοποιεί μια διαδικασία που να διερευνά αποτελεσματικώς τον κάθε θάνατο. Μια τέτοια επαρκής διερεύνηση, στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, κατά την απόφαση δεν υπήρξε.»

 Η οικογένεια δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στα όσα δικονομικά θα ακολουθήσουν. Σημειώνεται, ότι με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου, ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας ζήτησε να του διαβιβαστεί ο φάκελος της δικογραφίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να αποφασίσει εάν θα διατάξει περαιτέρω έρευνα ή όχι. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή