Ζιμπάμπουε: Την παραίτηση του Μουγκάμπε ζητεί το κυβερνών κόμμα

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 23:12
UPD:23:24
REUTERS/MIKE HUTCHINGS
A- A A+

Την παραίτηση του προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε ζήτησε το κυβερνών κόμμα ZANU-PF, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα The Herald.

Κατά την εφημερίδα, οι επικεφαλής του κόμματος στις 10 επαρχίες της χώρας συναντήθηκαν την Παρασκευή και ζήτησαν επίσης να παραιτηθεί από το ZANU-PF και η πρώτη κυρία, η σύζυγος του Μουγκάμπε, Γκρέις, η οποία προαλειφόταν για διάδοχός του στην προεδρία.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στο κόμμα είχε δηλώσει ότι αν ο Μουγκάμπε αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε «θα φροντίσουμε να αποπεμφθεί την Κυριακή» και στη συνέχεια να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Από τη νύχτα της 14ης προς την 15η Νοεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν επέμβει στην πολιτική ζωή και αρχικώς κράτησαν τον κ. Μουγκάμπε υπό κατ' οίκον περιορισμό.

Στόχος του στρατού φέρεται να είναι η επιστροφή του αντιπροέδρου της χώρας Έμερσον Μνανγκαγκουά, τον οποίο ο κ. Μουγκάμπε καθαίρεσε στις αρχές Νοεμβρίου, και το κλείσιμο του δρόμου προς την εξουσία για τη σύζυγο του 93χρονου προέδρου της Ζιμπάμπουε.

Ουσιαστικά οι στρατηγοί θέλουν να εξασφαλίσουν ότι διάδοχος του ηγέτη της χώρας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1980, θα είναι βετεράνος του απελευθερωτικού πολέμου κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή