Στο προσκήνιο σενάρια ανασχηματισμού

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2006 16:04

A- A A+

Σενάρια ανασχηματισμού έφερε στο προσκήνιο η ενδοκυβερνητική κόντρα με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με την υποψήφια υπερνομάρχη του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/13/1251926.htm , αλλά και η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας. Δάσκαλοι και καθηγητές στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν κάνουν πίσω http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/12/1251809.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/12/1251906.htm , ενώ πολλά σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη.

Η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο, ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές «με τη δημόσια αντιπαράθεση των υπουργών Γιώργου Σουφλιά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη». Σε ερώτηση «αν η αντιπαράθεση των δυο υπουργών οφείλεται σε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών για τη ΝΔ», ο κ. Αντώναρος απάντησε «ας μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα και ας αφήσουμε τους πολίτες να ασκήσουν το δικαίωμά τους ανενόχλητοι. Εχουμε πει επανειλημμένως, τί σημαίνουν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ας περιμένουμε το αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση αν θα γίνει ανασχηματισμός, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι ο ανασχηματισμός δεν ανακοινώνεται, αποτελεί συνταγματική προνομία του πρωθυπουργού.

Δεν μεταφέρω τα αισθήματα του πρωθυπουργού στην αίθουσα ενημέρωσης, απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση. «Ο κ. Καραμανλής επικοινωνεί τακτικά με όλους τους υπουργούς και όλους τους συνεργάτες του, αλλά και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους», δήλωσε ο κ. Αντώναρος, ενώ ερωτηθείς αν ο κ. Καραμανλής στηρίζει την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, απάντησε ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Θάνος Βερέμης, σε συνέντευξη του ανέφερε ότι η κατάσταση στην Παιδεία ή θα οδηγήσει σε ριζική αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος ή θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή