Επιστολή Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τις φυσικές καταστροφές στη Δυτική Αττική

Αίτημα να ενεργοποιηθεί επειγόντως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 20:32
UPD:20:34
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Την άμεση αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής ζητεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μέσω της επιστολής, η οποία κοινοποιείται επίσης και στην Αρμόδια Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου, καθώς και στον Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστο Στυλιανίδη, ζητείται η άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας καθώς «η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, οι οποίοι θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα τους παράσχουν την απαραίτητη υποδομή και υποστήριξη» αυτή τη δύσκολη ώρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν, στα ελληνικά:

Επείγουσα Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αξιότιμοι,
Πρόεδρε Juncker, Επίτροπε Cretu, Επίτροπε Στυλιανίδη,

Με φόντο τις πρόσφατες σοβαρές πλημμύρες στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στα δυτικά προάστια της πόλης της Αθήνας, που προκάλεσαν το θάνατο 14 ανθρώπων, και πολλούς ακόμη τραυματίες, θα ήθελα να ζητήσω την προσοχή σας και να ζητήσω το μέγιστο της υποστήριξής σας.

Οι ακραίες και ξαφνικές καταιγίδες της Τρίτης 14/11 και της Τετάρτης 15/11 είχαν ως αποτέλεσμα πλημμυρισμένους δρόμους, κατεστραμμένα νοικοκυριά και υποδομές, και εν μέσω αυτής της καταστροφικής συγκυρίας, η Ελλάδα τώρα θρηνεί τον χαμό 14 ανθρώπων και τον εγκλωβισμό δεκάδων ακόμη σε σπίτια, αυτοκίνητα και απομακρυσμένες γειτονιές.

Στη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης, ζητώ τη βοήθεια και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δια της κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες της και να τους παρασχεθούν οι απαραίτητες υποστηρικτικές υποδομές.

Αναμένοντας την απάντησή σας, παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί αν βρίσκεται σε εξέλιξη

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή