Παπαρήγα: Στόχος ο απεγκλωβισμός των λαϊκών μαζών από τα δύο μεγάλα κόμματα

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 00:03
A- A A+

Για σαφή άνοδο των ψηφοδελτίων που υποστηριχθηκαν από το ΚΚΕ, και τις συνεργαζόμενες δυνάμεις, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, έκανε λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι η σαφής άνοδος καταγράφεται σε επίπεδο νομαρχιακών εκλογών, αλλά και δήμων και πρόσθεσε ότι αλλού είναι μικρότερη και αλλού μεγαλύτερη.

Το ΚΚΕ, τόνισε η κ. Παπαρήγα, έγκαιρα και με σαφήνεια προσέδωσε πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των εκλογών, χωρίς να αφήσει τίποτα απ’ έξω, δηλαδή τα λαϊκά προβλήματα,τα προβλήματα εργασίας και κατοικίας και υπό αυτή την έννοια –σημείωσε- η άνοδος των συνδυασμών που υποστηρίχθηκαν από το ΚΚΕ έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι στους συνδυασμούς που υποστηρίχθηκαν από το ΚΚΕ και τις άλλες δυνάμεις, δόθηκε ψήφος συνείδησης και διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους ότι θα υπάρξει ανταπόκριση απέναντί τους, ώστε να στερεωθεί η συνεργασία των συνεργαζόμενων δυνάμεων.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ αναγνώρισε ότι ο δικομματισμός παραμένει ισχυρός και γι αυτό, όπως είπε, το κόμμα της θα συνεχίσει την προσπάθεια απεγκλωβισμού των λαϊκών μαζών από τα δύο μεγάλα κόμματα. «Ο δικομματισμός παραμένει ισχυρός και γι αυτό θα συνεχίσουμε τη μάχη, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αποβάλουν τους όποιους δισταγμούς», υπογράμμισε.

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για το ποσοστό της αποχής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως όσοι απείχαν, το έκαναν σε μία έκφραση αηδίας για το δικομματικό καυγ, τα σκάνδαλα κλπ.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι οριστικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μέσα από συλλογική διαδικασία και συζήτηση κυρίως με τους συνδυασμούς που γνωρίζουν καλύτερα το τοπίο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή