Ποιοι νομάρχες εκλέγονται στη Μακεδονία και τη Θράκη

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 10:24
UPD:11:13
A- A A+

Σε μία νομαρχία, στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις Σέρρες θα αναμετρηθούν ο Στέφανος Φωτιάδης (ΠΑΣΟΚ) που συγκέντρωσε ποσοστό 36,24% και ο Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου (ΝΔ) που έλαβε 37,14%.

Μετά από ολονύχτιο «θρίλερ» στη Χαλκιδική σημειώθηκε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού καθώς νέος νομάρχης εκλέγεται ο Αστέριος Ζωγράφος(ΝΔ), κερδίζοντας τον απερχόμενο Αργύρη Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ).

Εξάλλου, νομάρχες επανεκλέγονται: ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (ΝΔ) στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπαστεργίου (ΝΔ) στην Πιερία, ο Ευάγγελος Μπαλάσκας (ΝΔ) στο Κιλκίς και ο Κωνσταντίνος Λιάντσης (ΝΔ) στην Καστοριά. Στην υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης νικητής αναδείχτηκε για μία ακόμη τετραετία ο Κωνσταντίνος Τάτσης (ΝΔ).

Επίσης, στη νομαρχία Πέλλας ο Μιχάλης Καραμάνης (ΠΑΣΟΚ) διαδέχεται τον Προκόπη Σιβένα (ΝΔ), στη Φλώρινα ο Ιωάννης Βοσκόπουλος (ΝΔ) εκλέγεται στη θέση του Στρατάκη Ιωάννη (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), ενώ στα Γρεβενά ο Δημοσθένης Κουπτσίδης (ΝΔ) παίρνει τη νομαρχία από τον Ρίγγο Δημήτριο (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ). Ακόμη, στην Κοζάνη ο Γιώργος Δάκης (ΝΔ) διαδέχεται τον Ιορδάνη Ανδρεάδη (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) και στην Ημαθία ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης (ΝΔ) εκλέγεται στη θέση του Ιωάννη Σπάρτση (ΝΔ).

Στην υπερνομαρχία Έβρου - Ροδόπης ο Γιώργος Μηνόπουλος (ΠΑΣΟΚ) εκλέχτηκε στη θέση του Χρήστου Χατζόπουλου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ). Συνολικά, από τις 12 νομαρχίες στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου αναδείχτηκαν νικητές, τις 10 κατέλαβαν υποψήφιοι της ΝΔ και τις 2 του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή