Βουλή: Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το ν/σ για το «κοινωνικό μέρισμα»

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 15:12
UPD:15:33
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Απόψε κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος», σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή.

Η κυβέρνηση εισηγείται να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή, αύριο Τετάρτη να γίνει η συζήτηση και επεξεργασία του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Πέμπτη να γίνει η συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα συνεχίστηκε στη Βουλή η κόντρα για τη σχετική παροχή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι το μέρισμα προέκυψε από την υπερφορολόγηση, έκανε λόγο για ματωμένο πλεόνασμα και για προϊόν καταλήστευσης του Έλληνα φορολογούμενου. 

«Δεν ξαφνιάσαμε, δεν είπαμε ότι είναι τα δικά μας λεφτά, το ηξερε ο λαός ότι αυτή ήταν η στρατηγική και καλά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και το ανακοίνωσε. Καμία παραυτπία ούτε θεσμική, ούτε πολιτική», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Του παίρνεις το ΕΚΑΣ και του δίνεις εφάπαξ 250 ευρώ τον χρόνο. Είναι μια πολιτική που θα τη χαρακτηρίζατε κοινωνική ή είναι ένα πολιτικό τέχνασμα για άντληση ψήφων;», διερωτήθηκε με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή