Συνοπτικά και συγκριτικά αποτελέσματα στις πρωτεύουσες των νομών

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 13:52
A- A A+

Τα συνοπτικά και συγκριτικά αποτελέσματα στις πρωτεύουσες των νομών έχουν ως εξής:

Από τις 52 πρωτεύουσες νομών, στις 31 εκλέχθηκαν δήμαρχοι από τον πρώτο γύρο. Στις υπόλοιπες 21, η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή.

Ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη δημάρχου θα γίνει στις παρακάτω πρωτεύουσες νομών: Αλεξανδρούπολη, Αρτα, Θεσσαλονίκη, Μεσολόγγι, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Λειβαδιά, Λευκάδα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πέλλα, Πρέβεζα, Ρόδο, Σέρρες, Φλώρινα και Χίο.

Από τις 31 πρωτεύουσες νομών, η ΝΔ κέρδισε με δικούς της υποψήφιους δημάρχους τις 13. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 9 δημάρχους σε πρωτεύουσες νομών. Επίσης αναδείχθηκαν τέσσερις δήμαρχοι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τη ΝΔ και 4 δήμαρχοι που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό. Τέλος, ένας δήμαρχος, στο Πυθαγόρειο, δεν είχε σαφή κομματική υποστήριξη.

Οι δήμαρχοι που υποστήριχθηκαν από τη ΝΔ εκλέχθηκαν στις παρακάτω πρωτεύουσες νομών: Αθήνα, Γρεβενά, Δράμα, Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Λαμία, Λάρισα, Ξάνθη, Πολύγυρος, Τρίκαλα, Χαλκίδα και Χανιά.

Οι δήμαρχοι που υποστήριχθαν από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκαν στις παρακάτω πρωτεύουσες νομών: Αργοστόλι, Βέροια, Βόλο, Ερμούπολη, Ηράκλειο, Καρπενήσι, Πειραιά, Ρέθυμνο και Τρίπολη.

Σε τέσσερις πρωτεύουσες νομών εκλέχθηκαν ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τη ΝΔ: Αγιος Νικόλαος, Κατερίνη, Ναύπλιο και Σπάρτη.

Σε τέσσερις πρωτεύουσες νομών εκλέχθηκαν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού: Αμφισσα, Κιλκίς, Κοζάνη και Πύργος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή