Ρουσόπουλος: «Οι εκλογές της Τ.Α. δεν πρέπει να κομματικοποιηθούν»

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 15:13
A- A A+

«Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να κομματικοποιηθούν. Αν ήθελε, όμως, κάποιος να τις κομματικοποιήσει, θα έπρεπε να μιλήσει για μια πληθώρα νομαρχιών που εξέλεξαν υποψηφίους οι οποίοι στηρίχθηκαν από το κυβερνών κόμμα. Δεν θέλω ωστόσο να προβώ σε περαιτέρω σχόλια».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποτίμηση των χθεσινών εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές υπαγορεύουν στην κυβέρνηση το μήνυμα προώθησης της στρατηγικής της και τη συνάφεια αυτής της αναφοράς με άλλο σημείο της πρωθυπουργικής δήλωσης περί ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για μια στρατηγική που είναι μακριά από την πόλωση και την οξύτητα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση παραμένει σταθερή σε αυτή τη στρατηγική και σταθερή στην άποψη ότι οι πολίτες ψηφίζουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια και άρα, οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης δεν προσφέρονται για παιχνίδι εντυπώσεων.

Όσον αφορά τα «λάθη» που αναγνώρισε χθες ο κ. Καραμανλής ότι έγιναν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «δεν διεκδικούμε το αλάθητο, διεκδικούμε το καλύτερο. Κάνουμε την αυτοκριτική μας διαρκώς, δεχόμαστε την κριτική από όλους τους άλλους και αγωνιζόμαστε διαρκώς για το καλύτερο». «Η συνολική μας πολιτική είναι ορθή, αποφέρει απτά αποτελέσματα. Ο βασικός άξονας της κατεύθυνσής μας (όπως επέλεξαν οι πολίτες στις εθνικές εκλογές) είναι οι μεταρρυθμίσεις και αυτές συνεχίζονται», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Εξάλλου, όσον αφορά την εφαρμογή του 42% για την εκλογή των υποψηφίων από την πρώτη Κυριακή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «δεν πρέπει κάποιος να παίζει με τις εντυπώσεις, όπως κάνουν άλλοι εδώ και καιρό».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις διαμαρτυρίες για αργή ροή των αποτελεσμάτων από τον κεντρικό υπολογιστή του υπουργείου Εσωτερικών και λανθασμένη χρήση των χρωμάτων στον χάρτη της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις σχετικές διευκρινίσεις του κ. Ανδρέα Δρυμιώτη της SingularLogic.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή