«Η Ελλάδα δεν θα προβάλει εμπόδια στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ»

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 16:20
A- A A+

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προβάλει εμπόδια στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι «η ενσωμάτωση της περιοχής στις ευρωατλαντικές δομές αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ελλάδας», εκτιμώντας αράλληλα, πως οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ καλύτερες.

«Η Ενδιάμεση Συμφωνία της Ν. Υόρκης, από το 1995, ορίζει ακριβώς πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένα μέρος αναφορικά με την ένταξη του άλλου μέρους σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους ανήκει η μία χώρα και δεν ανήκει η άλλη. Είναι σαφές ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει τον άλλο προς την πορεία αυτή, αντιθέτως πρέπει να αναζητείται και να αναπτύσσεται η συνεργασία», σημείωσε ο κ. Μιλόσοσκι και κατέληξε λέγοντας:

«Αυτό που τονίζω εγώ, είναι ότι με κριτήριο τη συνεργασία στον εμπορικό, αμυντικό, πολιτιστικό, τουριστικό τομέα και μέσω των επενδύσεων, της διακίνησης ανθρώπων και ανταλλαγής ιδεών, οι σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν ήταν ποτέ καλύτερες τα τελευταία 16 χρόνια».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή