«Ο Καραμανλής προσπέρασε τις εκλογές χωρίς ωδίνες»

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 18:44
A- A A+

«Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση που διανύει το μέσον της θητείας της, κατορθώνει να εξασφαλίσει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα», δήλωσε στο AFP ο πολιτικός σχολιαστής Νίκος Δήμου, σχολιάζοντας τον πρώτο γύρο των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών που απετέλεσαν την πρώτη μεγάλη εκλογική δοκιμασία για το κυβερνών κόμμα από την άνοδό του στην εξουσία το 2004.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις δυνάμεις του στα παραδοσιακά του προπύργια, κυρίως στις δύο Υπερνομαρχίες Αθήνας-Πειραιά και Εβρου-Ροδόπης, ενώ «άρπαξε» και την Δημαρχία του Πειραιά.

Κατ' ουσία οι εκλογές «δεν φαίνεται να ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Γ. Σεφερτζής. Σε αυτή την συγκυρία (κλιμακούμενη κοινωνική αναταραχή, αμαύρωση της αδιάφθορης εικόνας της ΝΔ) η κυβερνητική παράταξη θα ανέμενε χειρότερα αποτελέσματα.

«Ο Καραμανλής προσπέρασε τις εκλογές χωρίς ωδίνες, δεδομένου του πολιτικού κλίματος των τελευταίων εβδομάδων», υπογράμμισε ο κ. Σεφερτζής. «Η διασπορά των ψήφων και η μεγάλη αποχή δείχνουνμία κόπωση του εκλογικού σώματος από το δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», επισημαίνει ο Ν. Δήμου. AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή