Καραμανλής: Ο λαός αποδοκίμασε την πόλωση και τον φανατισμό

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 12:36
UPD:12:40

A- A A+

«Υπήρξε αδιαμφισβήτητη αποδοκιμασία της στρατηγικής που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ με αντικείμενο τα συμπεράσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, «η προσπάθεια της τεχνητής όξυνσης και πόλωσης, απέτυχε παταγωδώς. Αγνοήθηκε και αποδοκιμάστηκε από τις Ελληνίδες και τους Ελληνες, αποδείχθηκε ότι ο φανατισμός έχει υποχωρήσει ότι οι στρατηγικές του χθες δεν χωρούν στη σύγχρονη Ελλάδα».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για επιδοκιμασία της στρατηγικής της ΝΔ, επιδοκιμασία της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιδοκιμασία της στρατηγικής που ακολούθησε στην προεκλογική περίοδο, επιδοκιμασία της πολιτικής ευθύνης.

«Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, διεκδικούμε το διαρκώς καλύτερο, δεν αρνούμαστε την κριτική, εκείνο που απορρίπτουμε είναι η παραποίηση της πραγματικότητας, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η στείρα αντιπαράθεση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Οι πρακτικές αυτές, όπως επιβεβαιώνεται και από τις εκλογές, απορρίπτονται και καταδικάζονται από τους πολίτες».

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ακολουθούμε πολιτική ευθύνης, δημιουργία πολιτικής που ενισχύει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το φαύλο κύκλο του λαϊκισμού που μοιράζει προεκλογικά και αφαιρεί μετεκλογικά, αδικώντας τελικά τους οικονομικά ασθενέστερους.

Είναι απόφασή μας να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον της χώρας και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, επιδιώκοντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τέλος ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι είναι σταθερή επιλογή της κυβέρνησης η στενή συνεργασία, χωρίς καμιά διάκριση, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -ανέφερε- είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στο δρόμο για την καλύτερη Ελλάδα του αύριο». Ακολούθως τους συνεχάρη και τους διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της κυβέρνησης στο έργο τους είναι δεδομένη.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή