Συρία: Ο στρατός κατέλαβε το τελευταίο προπύργιο του Ι.Κ.

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 13:29
UPD:10/11/2017 08:46
REUTERS/RODI SAID

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε πλήρως υπό τον έλεγχό του την Αμπού Καμάλ, την τελευταία πόλη που βρισκόταν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεών μας, σε συνεργασία με τις δυνάμεις των εφέδρων και τους συμμάχους μας, απελευθέρωσαν την πόλη Αμπού Καμάλ», που βρίσκεται στην ανατολική Συρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Το Ι.Κ. έχει σχεδόν εξοντωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Στο απόγειο της ισχύος του το 2015 έλεγχε μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ, εξαλείφοντας τα σύνορα, τυπώνοντας χρήματα, επιβάλλοντας δρακόντειους νόμους και σχεδιάζοντας επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

EURONEWS

Την Τετάρτη, έπειτα από μια επιχείρηση στην κεντρική και την ανατολική Συρία που ξεκίνησε πριν μήνες, ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του σιιτικές πολιτοφυλακές περικύκλωσαν και επιτέθηκαν στην Αμπού Καμάλ.

Η πόλη βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ στις όχθες του ποταμού Ευφράτη. Στη διάρκεια της μάχης για την κατάληψή της, η Χεζμπολάχ εισήλθε στο έδαφος του Ιράκ και οι ιρακινές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (PMU) πέρασαν στη Συρία προκειμένου να συνδράμουν στην κατάληψη της Αμπού Καμάλ.

Το Ι.Κ. εξακολουθεί να ελέγχει κάποιες περιοχές και χωριά στην έρημο της Συρίας, μία πόλη και μερικά χωριά στο Ιράκ, καθώς και διάφορούς διάσπαρτους θύλακες και στις δύο χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή