Γνωστές και άγνωστες ιστορίες των Θεών του Ολύμπου

Παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 10:30
A- A A+

Η Κάρμεν Ρουγγέρη έδωσε και φέτος τον λόγο στα παιδιά, ώστε να διαλέξουν την παράσταση που θέλουν να δουν. Έτσι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), όπου, συνήθως, ανεβάζει έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία, θα παρουσιάσει την παράσταση «Η γέννηση του κόσμου και οι ιστορίες των Θεών του Ολύμπου», από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, και κάθε Κυριακή.

Πρόκειται για ένα έργο, που περιέχει τη γέννηση του κόσμου και γνωστές και άγνωστες ιστορίες των Θεών του Ολύμπου. Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του.

Με σκοπό να μαγέψει και τον πιο μικρό θεατή 

Με το σκεπτικό ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίων μύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, η Κάρμεν Ρουγγέρη παίρνει τα πράγματα από την αρχή και ξεκινά κάπως έτσι: Αλήθεια, τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πώς γεννήθηκε ο κόσμος; Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια, δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το Χάος.

Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε η Γη και η Θάλασσα. Κάποια στιγμή, μέσα από το χάος, ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο Έρωτας. Ύστερα, πάνω από τη Γη, δημιουργήθηκε ο Ουρανός. Όταν ένοιωσε τη σκιά του Ουρανού πάνω της, η Γη σκέφτηκε: «μ’ αρέσει που με αγκαλιάζει έτσι ο Ουρανός. Θα τον παντρευτώ». Και, λίγο λίγο, φτάνουμε με παραμυθένιο τρόπο στη γέννηση του Δία.

Από εκεί και ύστερα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας, όπως: Προμηθέας και Επιμηθέας, Φίδι και Γάιδαρος, Δευκαλίων και Πύρρα, γνωριμία Δία και Ήρας, διαμάχη Ποσειδώνα και Αθηνάς, Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη, Ήφαιστος και Ήρα, Δήμητρα και Αρπαγή της Περσεφόνης, Απόλλων και Μαντείο των Δελφών, η γέννηση του Ερμή και άλλες.

Όλες αυτές οι ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ -καθώς, όπως ξέρουμε, οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων- και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό θεατή. 

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη: σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη - Χριστίνα Κουλουμπή, σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, κίνηση - χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, μουσική επεξεργασία - videoart: Αντώνης Δελαπόρτας, στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής, διδασκαλία μουσικής: Μαρίνα Τσοκάνη, βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου,

βοηθός σκηνογράφου: Ρία Ραματά, υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Κατερίνα Γεωργάκη, φωτογράφιση: Νεκτάριος Κουρής. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Αλέξανδρος Βάρθης, Βερόνικα Δαβάκη, Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Αλέξανδρος Μπούρκας - Μαράκης, Θανάσης Πατριαρχέας, Σοφία Σεμερτζίδου, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Νεκτάριος Φαρμάκης.  

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206 - Ταύρος, τηλ: 210 3418550 και 210 3418579. Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (με διάλειμμα). Παραστάσεις: έως τέλος Απριλίου: κάθε Κυριακή για κοινό και ομαδικές κρατήσεις: 11:30 και 15:30, καθημερινά, στις 10:00, για σχολεία και συλλόγους, κατόπιν συνεννόησης. Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (με

διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, ομάδες άνω των 10 ατόμων, κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ), οικογένειες 4 ατόμων και άνω: 10 ευρώ, ΑΜΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος): 8 ευρώ. Κρατήσεις για σχολεία & συλλόγους: Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:30 - 14:30, στα τηλέφωνα 215 5508270 & 210 3418579 και στο [email protected].  Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία του Ιδρύματος (Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 - 14:00
και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση), Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), καταστήματα Forthnet και Seretis Travel: Πανεπιστημίου 61 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 3418579 (Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00 - 14:00), ηλεκτρονικά: mcf.gr. Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 - 22:00.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς