Κάθειρξη εφτά ετών με αναστολή σε μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του Ν. Μιχαλολιάκου

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 17:31
UPD:17:35
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για ληστεία και επικίνδυνη, βαριά σωματική βλάβη καταδικασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, Χρήστο Ζέρβα, στον οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης εφτά χρόνων με αναστολή στην έφεση.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του φοιτητή αρχιτεκτονικής Αλέξη Λάζαρη, τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο του επεβαλε τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ δύο φορές το μήνα. Στην κατάθεσή του ο Αλεξης Λάζαρης αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, ως έναν από τους δράστες που τον ξυλοκόπησε και τον λήστεψε: «Θυμάμαι το σημαδι του κυρίου, ότι είχε σκαμμένο πρόσωπο  από την ακμή, και το χαμόγελο».

Όπως είπε, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στους Αμπελοκήπους, δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Όταν τον είδαν μέλη της οργάνωσης, του φώναξαν ότι εκείνος προκάλεσε ζημιές στο κτήριο και άρχισαν να τον κυνηγούν. 

«Τρία με τέσερα άτομα με χτυπησαν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. Αρχισαν να με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ενας περαστικός κάλεσε την αστυνομία».

Μια κάτοικος της περιοχης κατέθεσε: «Με πλησίασε το παιδί και τον έβαλα να καθίσει στο πεζοδρόμιο. Ο κατηγορούμενος  γελώντας τον ρωτησε “πονάς αγόρι μου;”. Απάντησε “πονάω” και άρχισε να τον κλωτσάει. (…) Ήταν ειρωνικό σχόλιο». Οπως είπε η μάρτυρας, που  ήταν νοσοκόμα, φοβήθηκε για τη ζωή του νεαρού, καθώς «κάθε χτύπημα μπορούσε να ήταν μοιραίο».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. «Θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον ηλίθιος να διαπράξω αδικήματα τόσο κοντά στο σπίτι μου, στη δουλειά μου» , είπε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή