Οι επενδύσεις στο τραπέζι Κυρ. Μητσοτάκη - Μπ. Λεμέρ

Σε καλό κλίμα η συνομιλία του προέδρου της Ν.Δ. με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 12:27
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε τις προτάσεις του για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη.

 

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, είχε χθες στο Παρίσι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα η Πειραιώς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης από γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος συγκαταλέγεται και στους υποψήφιους για την προεδρία του Eurogroup. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα για 40 λεπτά για ζητήματα αναπτυξιακής πολιτικής, για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., στο τραπέζι τέθηκαν οι προτάσεις του κ. Μητσοτάκη για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Διάψευση για τα περί αντικατάστασης

Εν τω μεταξύ, χθες, η Ν.Δ. διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αντικατάσταση του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών του με μέλη εγκληματικού δικτύου. «Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του γραμματέα της Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη» ανέφερε η Ν.Δ. διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν ότι έχει ληφθεί απόφαση για αντικατάσταση του κ. Αυγενάκη μετά το 11ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.  Η Πειραιώς αντεπιτέθηκε, μάλιστα, στην κυβέρνηση καλώντας την να ασχοληθεί με τα δημοσιεύματα που καταγγέλλουν τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. «Το Μαξίμου και τα φερέφωνά του, αντί να συκοφαντούν, να σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις και να σκαρφίζονται ανύπαρκτες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., ας ασχοληθούν επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και με τις ύποπτες υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο συναρχηγός του πρωθυπουργού κ. Πάνος Καμμένος» ανέφερε η Ν.Δ. Στο ίδιο πλαίσιο βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν χθες ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πολεμικού υλικού, καταγγέλλοντας ότι ενεπλάκη «μεσάζοντας» κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Μεταξύ άλλων οι βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν εάν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση τόσο της συμφωνίας πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία όσο και για την αντιδεοντολογική και προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας απέναντι στον ανώτατο Έλληνα αξιωματικό.

Καμμένος: Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τη συμφωνία

Απαντώντας ο υπουργός Άμυνας υπενθύμισε ότι τη διακρατική συμφωνία για την πώληση του στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ψήφισαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο, εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κάτοικος της αραβικής χώρας. Ωστόσο, παρατήρησε ότι σημειώθηκαν «διάφορες περίεργες κινήσεις» από κάποιους που εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι να λειτουργήσουν ως μεσάζοντες. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι «μεσάζοντες εδώ δεν μπαίνουν», όπως γινόταν στο παρελθόν για να κάνουν μπίζνες. Εν τω μεταξύ, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι ο ανώτατος αξιωματικός που χειρίστηκε τη συμφωνία μετατέθηκε, καθώς παρέβη τις σαφείς οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, έχοντας επαφές με μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα και την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή