Την υποστήριξη της Γερμανίας στο θέμα της ονομασίας ζητούν τα Σκόπια

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 16:41
A- A A+

Τα Σκόπια αναμένουν την υποστήριξη της Γερμανίας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά το πέρας της τριήμερης επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Ο κ. Γκρούεφσκι, ο οποίος προχθές συναντήθηκε και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, ανέφερε ότι στις επαφές του στη Γερμανία, έθιξε και το ζήτημα της ονομασίας.

«Σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, νομίζω πως ο χρόνος θα συνεχίσει να εργάζεται υπέρ μας. Αναμένουμε τη στήριξη της Γερμανίας επ' αυτού, όπως έκαναν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και άλλες 110 χώρες-μέλη του ΟΗΕ, οι οποίες μας έχουν αναγνωρίσει με τη συνταγματική μας ονομασία. Γνωρίζουμε τις θέσεις, το ρόλο και τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ. Ωστόσο, φαίνεται πως έχουμε τη συμπάθεια και την κατανόηση της Γερμανίας», δηλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, επανέλαβε την πάγια θέση των Σκοπίων για εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, στη βάση της "διπλής ονομασίας".

«Το να παραιτηθούμε από τη συνταγματική μας ονομασία είναι αδύνατον. Ως εκ τούτου δύναται να εξευρεθεί άλλη ονομασία για τη διμερή επικοινωνία με την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Γκρούεφσκι και πρόσθεσε πως ευελπιστεί πως στο μέλλον αυτό θα γίνει κατανοητό και από τους Έλληνες πολιτικούς.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή