Βολές κατά Π. Καμμένου για δημοσίευμα περί πώλησης πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία

Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 18:16
UPD:21:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο κ. Καμμένος είχε επεισόδιο με ταξίαρχο αρμόδιο για θέματα εξοπλισμών, με αφορμή την πώληση βλημάτων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για κάποιον μη πληρεξούσιο μεσάζοντα που έπαιξε ρόλο στη συμφωνία.

A- A A+

Την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε δημοσίευμα για συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Σαουδική Αραβία.

Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο κ. Καμμένος είχε επεισόδιο με ταξίαρχο αρμόδιο για θέματα εξοπλισμών, με αφορμή την πώληση βλημάτων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για κάποιον μη πληρεξούσιο μεσάζοντα που έπαιξε ρόλο στη συμφωνία.

Εξηγήσεις Καμμένου - Τσίπρα για «περίεργο μεσάζοντα» ζητεί η Ν.Δ.

Απαντήσεις από τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα ζητεί η Ν.Δ., με αφορμή το δημοσίευμα για συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Σαουδική Αραβία.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. τονίζεται ότι από το δημοσίευμα φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, κάτι που ρητά απαγορεύεται από το νόμο, ενώ σημειώνεται ότι, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού - παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων - επειδή ο τελευταίος θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι' αυτό, με τις επίσημες αρχές της εν λόγω χώρας.

Η Ν.Δ. καλεί τους κυρίους Καμμένο και Τσίπρα να απαντήσουν, «ποιος ήταν ο - κατά το δημοσίευμα - μη πληρεξούσιος μεσάζοντας Β.Π. και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά δια νόμου σε αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες».

Επίσης, τους καλεί να απαντήσουν αν ήταν ή όχι σε γνώση της Σαουδικής Αραβίας η επιλογή του κ. Καμμένου να αναθέσει τη διαμόρφωση της συμφωνίας στο συγκεκριμένο μεσάζοντα, καθώς και το ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα με τον οποίο φέρεται να υπέγραψε και σχετική σύμβαση πώλησης του πολεμικού υλικού στις 17 Ιουνίου 2017.

Η Ν.Δ. χαρακτηρίζει το θέμα εξαιρετικά σοβαρό και γι' αυτό θα καταθέσει τη Δευτέρα και σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Ερώτηση Ανδ Λοβέρδου προς Π. Καμμένου

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή το δημοσίευμα για συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Σαουδική Αραβία.

«Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” (5.11.2017) αλλά και σύμφωνα με τις καταιγιστικές πληροφορίες που λαμβάνουμε, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για την συγκεκριμένη συμφωνία», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον κ. Καμμένο:

  • «Υπήρξε ή όχι μη πληρεξούσιος μεσάζοντας στην συμφωνία για πώληση πολεμικού υλικού μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας;»
  • «Ζητήσατε προσωπικά την σύλληψη Αξιωματικού που αντέδρασε σε αυτή την πρακτική;»

Στ. Θεοδωράκης: Το «Καμμενοσύριζα» κράτος συνεχίζει να αυθαιρετεί

«Το ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΡΙΖΑ κράτος συνεχίζει να αυθαιρετεί», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς καταλογίζει στην κυβέρνηση πως «πουλάει πολεμικό υλικό με αδιαφάνεια και όποιος αξιωματικός διαφωνεί στο... μπουντρούμι!».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή