Euroleague: Πλήρωσε τα λάθη του ο Ολυμπιακός με βαριά ήττα από τη Μπαρτσελόνα (51-73)

Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 00:09
UPD:00:12
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Τα πολλά λάθη (21) και η κακή επιθετικά βραδιά των παικτών του έφεραν την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην Euroleague από την Μπαρτσελόνα με το βαρύ 51-73.

Για περίπου 25 λεπτά ήταν ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός, καθώς στη συνέχεια οι Καταλανοί άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ, με αποκορύφωμα την 4η περίοδο, στην οποία η παρουσία των Πειραιωτών στο παρκέ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μετά από 5 σερί ήττες εντός κι εκτός των συνόρων η Μπαρτσελόνα έφτασε στη νίκη, δεύτερη στη διοργάνωση μετά από 5 αγωνιστικές και, μάλιστα, πάλι επί ελληνικής ομάδας, καθώς είχε επικρατήσει και στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού.

Σε απίστευτα τραγική βραδιά οι περισσότεροι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου (ξεχώρισε μόνο ο Παπαπέτρου με 11 πόντους), οι οποίοι τελείωσαν το ματς με 21 λάθη (!) και 2/15 τρίποντα!

Οι γηπεδούχοι του Σίτο Αλόνσο είχαν τα μισά λάθη από τους «ερυθρόλευκους», διπλάσιες ασίστ και τριπλάσια κλεψίματα από τον Ολυμπιακό, με τους Σεραφάν και Οριόλα να τελειώνουν το ματς με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Με ένεση αγωνίστηκε και πάλι ο Βαγγέλης Μάντζαρης λόγω του τραυματισμού του στο μετατάρσιο, ενώ απών ήταν μία ακόμη φορά ο Σπανούλης.

Με σιωπή, στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα, διαμαρτυρήθηκαν οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα, για όσα συμβαίνουν, μετά την απόπειρα για δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου από πλευράς Καταλανών, αλλά και τους πολιτικούς κρατούμενους. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου έστειλαν πολιτικά μηνύματα φωνάζοντας «Llibertat» (σ.σ. ελευθερία, στα καταλανικά).

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το ντέρμπι των «αιωνίων» για την 6η αγωνιστική (10/11) στο ΣΕΦ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις