ΥΠΕΞ: Αβάσιμη η φημολογία περί διάστασης απόψεων μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας

Στο «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας φέρεται να έχουν συμφωνήσει Παπαδόπουλος - Καραμανλής
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 11:58
A- A A+

«Παντελώς αβάσιμη», χαρακτήρισε τη φημολογία και τα δημοσιεύματα περί απόκλισης απόψεων Αθήνας και Λευκωσίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Και η συχνότητα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών, και η ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των δυο πρωτευουσών διαψεύδει αυτόχρημα αυτή τη φημολογία που είναι απολύτως αβάσιμη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ερωτηθείς εξάλλου για το μέχρι πότε η ελληνική κυβέρνηση θα δέχεται την μη εκπλήρωση από την Τουρκία των υποχρεώσεών της, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει θέσει το όριο του τέλους του τρέχοντος έτους για να εκτιμήσει την πρόοδο ως προς την εφαρμογή του πρωτοκόλλου Τελωνειακής σύνδεσης Τουρκίας – Ε.Ε..

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Το Βήμα», ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος φέρεται να έχουν συμφωνήσει στο «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας για ένα χρόνο μέχρι την 1/1/2008, χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις για την Αγκυρα - πρόταση που υποστηρίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης πως η Αθήνα υποστηρίζει την προσπάθεια της φιλανδικής προεδρίας, συμμεριζόμενη απολύτως την εύλογη άποψη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επί του θέματος.

Τέλος, ερωτηθείς για τις τουρκικές αιτιάσεις ότι ελληνικά μαχητικά παρενοχλούν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, ο κ. Κουμουτσάκος παρέπεμψε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή