Κυρ. Μητσοτάκης προς κυβέρνηση: Είστε χυδαίοι και συκοφάντες

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 12:16
UPD:13:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Για «ψέματα» και «συκοφαντίες» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα και την ανομία.

«Έχετε κάνει κωλοτούμπες στα πάντα. Ένα πράγμα δεν αλλάζει: Η έφεσή σας στις προσωπικές επιθέσεις, στα ψέματα και στις συκοφαντίες. Είστε ο ίδιος Τσίπρας του 2014. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει» είπε, ενώ απαντώντας συγκεκριμένα στην αναφορά του Πρωθυπουργού περί απολύσεων αστυνομικών επί διακυβέρνησης Ν.Δ. επισήμανε: «Λέτε ψέματα. Είστε χυδαίοι και συκοφάντες. Ο κ. Δένδιας κατήργησε κενές οργανικές θέσεις. Όταν καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία οι εργαζόμενοι αυτοί μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις. Η έφεσή σας στο ψέμα είναι παντελώς ανεξέλεγκτη».

«Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία;»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι οι σύντροφοι του Πρωθυπουργού ήταν «που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς "γουρούνια και δολοφόνους». «Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία; Εσείς λέγατε ότι η Αστυνομία πρέπει να αφοπλιστεί και τα ΜΑΤ να καταργηθούν. Εσείς συστηματικά υπονομεύατε την τήρηση του νόμου και της τάξης. Εσείς υιοθετήσατε τη ρητορική του μίσους και της βίας. Και τώρα έρχεστε να μας παριστάνετε τους τιμητές της δημοκρατίας. Δεν ξεχνάμε το ρόλο σας στην 'επανάσταση' των Αγανακτισμένων» είπε για να προσθέσει: «Στη βία δεν υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο. Αυτή δεν είναι μία ατζέντα που αφορά την αριστερά, τη δεξιά ή το κέντρο».

«Μιλήσατε και είναι ντροπή σας που μιλήσατε για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο και είναι ντροπή σας για τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε την ζωή του» συνέχισε, ενώ επανήλθε στο θέμα των Πανεπιστημίων λέγοντας: «Δεν βρήκατε μία λέξη για τη βία στα Πανεπιστήμια, για το ότι διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών διαπράττουν εγκλήματα και βρίσκουν άσυλο. Λυπάμαι πραγματικά που η κατάσταση στα πανεπιστήμια έχει ξεφύγει σήμερα από κάεθε έλεγχο. Το άσυλο ιδεών έχει μετατραπεί σε άσυλο παραβατικότητας». Ανέφερε ακόμη ότι «το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εκεί, με εξαίρεση την ελευθερία της έκφρασης».

Υποστήριξε επίσης ότι δεν πήρε απαντήσεις για τα ερωτήματα που έθεσε στον Πρωθυπουργό στα ερωτήματα: «γιατί άνοιξε τις φυλακές, γιατί κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ', γιατί αποδυνάμωσε την Ελληνική Αστυνομία», για να προσθέσει: «Η συγγνώμη δεν είναι συμβατή με τον κυνισμό σας».

«Ήρθατε να μιλήσετε ως εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ»

Ο κ. Μητσοτάκης αντέκρουσε και τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα για την υπόθεση Αυγενάκη, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι «ενώ σήμερα μιλάμε για ανομία έρχεται να θολώσει τα νερά με άσχετες υποθέσεις του παρελθόντος που έχουν απαντηθεί».

«Μέχρι τωρα έντυπα και ιστοσελίδες που είχαν στηθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης λειτουργούσαν ως φερέφωνά της πολιτικής σας γραμμής. Πρωτη φορά όμως βλέπω Πρωθυπουργό να λειτουργεί ως φερέφωνο εφημερίδας» είπε, χαρακτηριζοντας «αξιοθρήνητη» τη σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. «Ήρθατε σήμερα να μιλήσετε ως επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ένα παρακράτος που τρέφεται από σκοτεινούς μηχανισμούς, που όταν δεν εκβιάζει συκοφαντεί, που το στηρίζουν συγκεκριμένα ΜΜΕ που κατασκευάστηκαν για να το στηρίζουν».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «όχι μονο γυρνάει τη χώρα πίσω, αλλά την επιστρέφει στη χειρότερη περίοδο του 'Αυριανισμού'΄».

«Θα συντριβείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού»

Παράλληλα απηύθυνε «μήνυμα στα διαπλεκόμενα "τζάκια", παλιά και νέα, που συναναστρέφονται εσχάτως» την κυβέρνηση: «Όχι μόνο δεν σας φοβόμαστε, αλλά θα συντριβείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, στην οποία θα λογοδοτήσετε. Κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη» είπε για να προσθέσει: «Αντί να χασκογελάτε, θα σας συμβούλευα να προσδεθείτε γιατί η ετυμηγορία του ελληνικού λαού έρχεται και μετά να δω τι θα γίνει στο κόμμα σας όταν δεν θα υπάρχει ο συγκλολλητικός ιστός της εξουσίας».

«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens»

Απαντώντας στις αιχμές του Πρωθυπουργού, ο οποίος επισήμανε νωρίτερα - μεταξύ άλλων - ότι «ανομία και εγκληματικότητα δεν είναι μόνο οι μολότοφ, είναι οι εκβιαστές,οι λαθρέμποροι χρυσού, η Siemens και τα "δώρα" σε πολιτικούς» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens. Το ξέρετε, αλλά επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε».

Επανήλθε ακόμη στις αναφορές του περί «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» λέγοντας ότι «διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν συνομιλίες στελεχών της Ν.Δ.». «Η πραγματικότητα είναι ότι μονίμως υπάρχει απειλή ότι κάποιος ακούει κάποιον και ότι μπορεί να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα για να δημιουργήσει πρόβλημα στη Ν.Δ.» είπε προσθέτοντας: «Ο κ. Σκλαβούνης ουδέποτε ήταν σύμβουλός μου. Για τον κ. Μαυρίκο, ούτε τα γνωρίζω, ούτε με αφορούν, αλλά πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παππά για τα τιμολόγια που εξοφλούσε στον κ. Μαυρίκο».

«Η Ν.Δ. πάει προς τα πάνω κι εσείς προς τα κάτω»

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις «ανησυχίες» του Πρωθυπουργού για την κατεύθυνση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η αλήθεια είναι μία: η Ν.Δ. πάει προς τα πάνω κι εσείς πάτε προς τα κάτω».

«Ομολογείτε κυνικά ότι διαλύσατε τη μεσαία τάξη»

Αναφέρθηκε παράλληλα εκ νέου στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, σχολιάζοντας πως «δεν μας αρέσει καθόλου το γεγονός ότι κυνικά ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε τη μεσαία τάξη, γιατί λέει θέλατε να τα πάρετε από τα μεσαία στρώματα για να τα δώσετε στους φτωχούς». «Εσείς τα παίρνετε από όλους και κάνετε όλους φτωχότερους, αυτή είναι η παρακαταθήκη της πολιτικής σας κ. Τσίπρα» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή