Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την πόλη Ντέιρ Εζόρ

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 23:02
UPD:03/11/2017 10:23
REUTERS/STRINGER

Στιγμιότυπο από την πόλη Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία.

A- A A+

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την πόλη Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, η οποία ελεγχόταν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την είδηση για την κατάληψη της πόλης επιβεβαίωσε στρατιωτική πηγή. «Οι ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις, απελευθέρωσαν εντελώς τη Ντέιρ αλ Ζορ από την τρομοκρατική οργάνωση Νταές», ανέφερε η στρατιωτική πηγή, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ι.Κ..

Ο συριακός στρατός κατέλαβε σε πρόσφατες επιθέσεις του τις συνοικίες αλ Χαμίντια, Σέιχ Γιάσιν, αλ Άρντι και αλ Ρασίντα, ενώ η αλ Χαουίκα ήταν η τελευταία που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, όπως μετέδωσε ένα μέσο του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Η Ντέιρ αλ Ζορ, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη στην ομώνυμη επαρχία της ανατολικής Συρίας. Είναι επίσης το κέντρο της παραγωγής πετρελαίου της Συρίας.

Το σημαντικότερο οχυρό των τζιχαντιστών που απομένει πλέον στην επαρχία αυτή είναι η Μπουκάμαλ και τα περίχωρά της, στα σύνορα με το Ιράκ. Στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εξαπέλυσαν έφοδο στα τέλη Οκτωβρίου για να ανακτήσουν την αλ Κάιμ, την τελευταία κοινότητα στο Ιράκ που παραμένει υπό την κατοχή του ΙΚ. Την Τρίτη, έφθασαν στα όρια της πόλης, όπως ανέφερε η Κοινή Επιχειρησιακή Διοίκηση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή