Σφαιρόπουλος: «Πληγωμένο θηρίο η Μπαρτσελόνα»

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 14:52
UPD:14:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑ

Η αποστολή της πειραϊκής ομάδας αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/11) για την Βαρκελόνη, όπου αύριο το βράδυ (3/11, 22:00) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague.

A- A A+

Ως «πληγωμένο θηρίο» χαρακτήρισε τη Μπαρτσελόνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έκανε λόγο για «πιο δύσκολο ματς που έχουμε δώσει έως τώρα.»

Η αποστολή της πειραϊκής ομάδας αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/11) για την Βαρκελόνη, όπου αύριο το βράδυ (3/11, 22:00) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι τρεις ήττες που έχουν γνωρίσει έως τώρα οι Καταλανοί δεν ξεγελούν τους «ερυθρόλευκους», που δείχνουν να γνωρίζουν πολύ καλά τι θα συναντήσουν στο «Παλαού Μπλαουγκράνα».

«Θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι σαν ένα πληγωμένο θηρίο και αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη. Προέρχεται από 5 σερί ήττες σε Euroleague και ισπανικό πρωτάθλημα και σίγουρα θέλει να αντιδράσει», τόνισε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε:

«Η αποστολή μας ήταν έτσι και αλλιώς δύσκολη και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με αυτά τα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι απέναντι σε μία ομάδα που θέλει να αντιδράσειι. Δεν πρέπει να της επιτρέψουμε να κάνει το παιχνίδι της. Πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»

Σε ερώτηση που του έγινε για το «κλειδί» της αναμέτρησης, είπε: «Ο ρυθμός του αγώνα. Είναι μια ομάδα που έχει πολλούς παίκτες και πρέπει να περιορίσουμε τα επιθετικά της ατού. Γενικά έχει ένα γεμάτο και πλήρες ρόστερ με παίκτες ικανούς να σου κάνουν την ζημιά στην καλή τους μέρα. Οπότε θα πρέπει να είμαστε συνολικά έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

                Παπανικολάου: «Ματς-πρόκληση για εμάς»

Ως «ματς-πρόκληση» χαρακτήρισε αυτό με την Μπαρτσελόνα ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των παικτών.

Πριν «πετάξει» η αποστολή για την Βαρκελόνη ο διεθνής φόργουορντ επισήμανε: «Σίγουρα διαθέτει  πολύ αξιόλογο ρόστερ και παίκτες που δεν μπορείς να προσπεράσεις και να σταθείς στις ήττες που έχουν κάνει. Είναι μια ομάδα που θεωρώ πως απλά ακόμη δεν έχει βρει τον ρυθμό της, ή καλύτερα τον τρόπο που θέλουν να παίζουν στο παρκέ.»

Ο «Παπ» συμφώνησε με τον προπονητή του πως «δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό. Είναι μια δύσκολη έδρα, αλλά με μεγάλη συγκέντρωση και με προσήλωση στο πλάνο μπορούμε να κάνουμε άλλη μία καλή εμφάνιση.»

Για το αν το αήττητο δίνει «εξτρα» ψυχολογία στον ίδιο και τους συμπαίκτες του, είπε: «Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα θεωρώ πως είναι το πιο δυνατό μας τεστ σε σχέση με τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι προηγούμενες ομάδες δεν ήταν σε αυτή την δυναμική. Τώρα, όμως, πάμε να παίξουμε εκτός έδρας σε μία πολύ δυνατή έδρα, κόντρα σε μια ομάδα με ιστορία και όνομα. Είναι ένα καλό τεστ, όχι για να μας δείξει σε ποιο βαθμό βρισκόμαστε, γιατί είμαστε σε πολύ καλό βαθμό. Αλλά για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε άλλη μια πρόκληση.» 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις